Slovenija > Črna kronika
101 ogledov

Če ne bo plačal, gre v zapor

Zmago Brajdič je dejanje zanikal. Zabodel naj bi jo njegov 14-letni sin, a mu so Žurnal24 main
Pogojno. Pogojna kazen enega leta za poškodovana jetra in ledvico.

Sodba. Na ljubljanskem okrožnem sodišču so le v dveh narokih končali sodni postopek. Stranki sta se odpovedali pravici do pritožbe, tako da je sodba postala pravnomočna.

Kosovni odpad

10 tisoč evrov mora Zmago Brajdič plačati oškodovanki Silvani Tudorovič v enem letu od pravnomočnosti sodbe.

Tretjega marca je zavrela kri med romskima taboroma, eden je iz Kočevja, drugi iz Grosupljega. Skupini se nista mogli sporazumeti, kaj od kosovnega odpada bo kdo odpeljal. Posledice obračuna je na svoji koži občutila Silvana Todorović. Vanjo je 36-letni Zmago Brajdič iz Kočevja zarinili nož od pet do deset centimetrov globoko. Oškodovanka je imela hudo poškodovane jetra in ledvice.

Sprememba obtožbe

Državna tožilka je obtožbo iz poskusa uboja spremenila v hudo telesno poškodbo in predlagala pogojno kazen enega leta zapora s preizkusno dobo treh let. Brajdičev odvetnik je pohvalil njeno korektnost, sodnica pa je upoštevala tudi njegovo nekaznovanost. “Posebni pogoj je, da ji morate plačati deset tisoč evrov odškodnine v enem letu od pravnomočnosti sodbe. Če tega ne izpolnite, boste morali v zapor,” je pojasnila sodnica Katarina Turk Lukan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.