Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Cekuta se opravičuje

Jure Cekuta Gregor Katič
Cekuta se je hotel pred Patrio s poznanstvom Zupana samo pohvaliti.

Slikar Jure Cekuta se opravičuje upokojenemu vojaškemu brigadirju Petru Zupanu, ki naj bi slikarju dostavljal tajne podatke o tem, kakšne vojaške oklepnike potrebuje Slovenska vojska zato, da bi jih Cekuta lahko v zameno za denarno nagrado sporočil finskemu podjetju Patria.

Ni dal denarja, ni dobil dokumentov


"Opravičujem se, da sem zlasti zaradi spoštovanega statusa, ki ga je imel Zupan, v poročilih Patrii omenjal njegovo ime," se je Cekuta Zupanu opravičeval pred ljubljansko sodnico, ki obema sodi zaradi domnevne zlorabe položaja oziroma Cekuti zaradi domnevnega napeljevanj h kaznivemu dejanju. Obema zato grozi do osem let zapora. "Zupanu resnično nikoli nisem dal nobenega denarja, prav tako mi on ni nikoli izročil nobenih dokumentov ali občutljivih podatkov," dodaja Cekuta.

Priznava pa, da se je vključil v pripravo Patrie, ki je želela s Slovenijo skleniti posel oziroma prodati oklepnike. "Vendar na povabilo Patrie, ki je želela, da bi ji svetoval, v čemer ne vidim čisto nič spornega. Posredoval sem jim podatke, ki so bili javni. Pridobival sem jim iz medijev in na spletu, jih ustrezno obdelal in poslal naročniku. Od Patrie pa sem plačilo prejel za vse svoje aktivnosti skupno  in ne le za posredovanje dokumentov," je dejal Cekuta.

Komentarjev 2
  • Oxxo 16:16 20.november 2013.

    Cekuta = spackadralo... Ker je slab slikar in je oz. še živi globoko preko svojih zmožnosti je videl priložnost na področju oborožitve... in se zajeb***. In zdaj s svojo kliminalno-politično združbo iščejo izgovore in preigravajo variante na kakšen ...prikaži večn način se izvleči iz kočljive situacije.Ne glede na to, da narod Slovenije ve, da imajo usrane prste, je ob našem sodstvu povsem mogoče, da bodo vsi oproščeni in da bo država (beri davkoplačevalci) na koncu plačala še kakšne odškodninske zahtevke... Taka sluz, ki se ima za nad-osebke izkoristi vse možnosti - ne glede na moralo in etiko. Aja! Kaj je že to?

  • mph 14:40 20.november 2013.

    Logično, če rabiš posrednika za prodajo vojaške opreme, pač najameš za to prvega slikarja, ki ti pride pod roke.