Slovenija > Črna kronika
574 ogledov

"Cel nabojnik mi bo izpraznil v trebuh"

Pištola Shutterstock
Grožnje trajajo od prvega napada leta 2011. Včeraj grozil s pištolo, da bi napadeni umaknil ovadbo.

"Včeraj me je obdolženi Aleksander Milič, oborožen z pištolo,  našel in poskušal vplivati na to, da prekinem sojenje zoper njega, ki bo v petek 13. decembra. Potisnil mi je pištolo v trebuh, mi grozil, me zmerjal. Rekel je, da mi bo cel nabojnik izpraznil v trebuhu.  Nato je napolnil cev z nabojem, napel sprožilec in mi prislonil pištolo na glavo in zahteval da umaknem ovadbo zoper njega," je v pismu koprskemu okrajnemu sodišču – ki ga prosi, naj mu v petek zagotovi varovanje -  zapisal Goran Simić.

Na PU Koper so nam potrdili, da so včeraj nekaj pred 22. uro prejeli obvestilo o grožnji s pištolo v Izoli: "Policisti so na kraju ugotovili, da je 44-letni Izolan s pištolo zagrozil 30-letniku, nato pa se je z avtom odpeljal." Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Kot pravi Simić, je Milič včeraj uporabil pištolo, ki jo je 18. novembra iztrgal iz rok svojemu sosedu: "Policiji je sicer vrnil eno pištolo, vendar je ta kasneje ugotovila, da ni vrnil sosedove pištole, ampak svojo neprijavljeno pištolo."

Vseskozi grozi in ustrahuje

Vse skupaj se je začelo leta 2011. Takrat je Milič od Simiča zahteval, naj ukrade prijateljev kombi – ker tega ni storil, ampak je ukradene ključe vrnil, mu je Milič začel groziti in ga izsiljevati.  "Na mestu, kjer sem prejel udarec od obdolženega, so zdravniki odkrili resne poškodbe na možganih," piše Simić. Zaradi poškodbe ima epileptične napade, težave z govorom, ne sme več voziti.

Znova ga je napadel februarja letos – kot pravi Simić, ga je davil in  glavo udarjal ob zid. Simić je za zurnal24.si povedal, da ga je zaradi groženj vseskozi strah: "Prišel je večkrat do mene, tudi pred hišo, grozil je, da bo pobil mojo družino."

Od sodišča za zdaj ni še dobil nobenega odgovora. V petek bo kazenska obravnava potekala zaradi ogrožanja varnosti, telesne poškodbe in tatvine.

Nasilna zgodovina

Milič naj bi imel na vesti kar nekaj nasilniških dejanj. Odmeven je bil primer pred časom, ko je varnostnik nameril pištolo vanj, Milič pa ga je po prihodu policije napadel. Videoposnetek tega incidenta si lahko ogledate na tej povezavi.

Komentarjev 4
  • Veteran 21:06 13.december 2013.

    Očitno je policija bolj uspešna pri priganjanju kmatiske mehanizacije oz. delovne kmeta s traktorji!!

  • Gannicus 19:41 11.december 2013.

    Milić Aleksander gozi že 20 let, ne pa od 2011 ! Vedno na prostosti...zanima me, če so sodniki in tožilci bili prištevni med sojenji, ki jih je imel ? Tričetrt primerov se ga ne upajo tožit prav zaradi tovrstnih groženj !

  • maresem 17:45 11.december 2013.

    Pa to je ena sama nesposobna bagra... Kdor je pameten pakira iz te kriminalno mafijske države SLO. Le kaj sem hudiča šel na ta plebiscit.... Sramota za vse odgovorne!