Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Celjan z ukradenim ključem kradel gostom term

(Slika je simbolična.) Sutterstock
29-letnik je dva meseca bival v termah, nič plačal, pridobil univerzalni ključ sob in kradel drugim gostom.

Velenjski policisti so konec prejšnjega tedna odvzeli prostost 29-letnemu Celjanu, ki je na območju Policijske postaje Velenje več gostom ukradel gotovino, plačilne kartice, dvigoval gotovino z ukradenih plačilnih kartic in skoraj dva meseca bival v termah, ne da bi poravnal račun.

Velenjski policisti so bili od decembra lani do konca marca obveščeni o več tatvinah gotovine in zlorabah bančnih kartic v termah na območju Policijske postaje Velenje.

2.600 evrov dolga termam

Ugotovili so, da je storilec, gre za 29-letnega Celjana, septembra lani najel hotelsko sobo v termah, kjer je bival slaba dva meseca. Hotel je zapustil, ne da bi poravnaval stroške bivanja, ki so znašali okoli 2.600 evrov.

V času bivanja v hotelu si je pridobil univerzalni ključ hotelskih sob. S ključem je nato od decembra lani do konca prejšnjega tedna, ko so ga policisti prijeli, vstopal v hotelske sobe. Dvema gostoma je ukradel bančni kartici z zapisanima PIN-kodama in na bankomatu dvignil dvakrat po 150 evrov gotovine, nato pa kartici vrnil v hotelski sobi.

V štirih mesecih do 1.250 evrov gotovine

Decembra je dvema gostoma iz denarnic v hotelskih sobah ukradel gotovino. Enemu je ukradel 50, drugemu pa 100 evrov. Januarja mu je uspelo gostu iz sobe ukrasti 200 evrov gotovine, marca pa je hotelskim gostom iz sob ukradel še dobrih 900 evrov .

Na podlagi zbranih obvestil in dobrega sodelovanja z odgovornimi osebami v termah so policisti prejšnji teden osumljenega 29-letnega Celjana v hotelu prijeli. Pri sebi je imel tudi univerzalni ključ hotelskih sob.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.