Slovenija > Črna kronika
43 ogledov

Celje: aretirali sedmerico preprodajalcev

Kokain Shutterstock
Celjski in kranjski kriminalisti so kazensko ovadili sedmerico, ki je s kokainom oskrbovala celjsko regijo in tudi širše območje. Na mesec s kokainom zaslužili po 50 tisoč evrov.

Sedmerica je bila dobro organizirana, saj je imela točno razdeljene vloge – kdo je prodajalec, kdo posrednik, kdo pomočnik. Prav tako so, kot so sporočili s policijske uprave Celje, "uporabljali veliko, sicer kriminalistični policiji že poznanih 'varnostnih' potez, zaradi česar je bilo dokazovanje kaznivih dejanj oteženo in dolgotrajno". Kljub temu je celjskim in kranjskim policistom po skoraj leto dni trajajoči preiskavi uspelo zbrati dovolj dokazov, da so kazensko ovadili sedmerico. Gre za šest slovenskih državljanov in enega državljana Kosova, vsi pa so stari od 25 do 33 let.

Na dan so prodali od pet do 200 gramov kokaina, ki je na celjskem območju takoj za konopljo najbolj razširjena droga. Gram je stal približno 50 evrov.

Našli droge, orožje in umazan denar

Policisti so v povezavi s sedmerico opravili še 10 hišnih preiskav, osem osebnih in še šest preiskav vozil. Pri tem so odkrili kilogram kokaina, 50 gramov amfetaminov, 94 tablet ekstazija, večjo količino denarja, pridobljenega z izvrševanjem kaznivih dejanj, 99 nabojev za kratkocevno orožje, nabojnik, in mobilne telefone, ki so jih osumljeni uporabljali pri izvrševanju kaznivih dejanj. Zasegli so jim tudi natančne tehtnice ter ALU folije z ostanki sledi prepovedanih drog, ki so služile kot pripomoček za razpečevanje droge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.