Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Celjske ceste usodne za trojico

Strokovnjaki napovedujejo, da se bo število prometnih nesreč in njihovih posledi Žurnal24 main
Na Celjskem so v slabih 24 urah na cestah umrli kar trije ljudje. Motorno kolo je bilo usodno dvakrat, že sinoči pa se je s štirikolesnikom smrtno ponesrečil 23-letnik.

Danes okoli 16. ure se je na Celjskem, natančneje na cesti med Velenjem in Šoštanjem, zgodila prometna nesreča, ki se je končala tragično. V nesreči sta bila udeležena osebno vozilo in motorist. Zadnjega so s hudimi poškodbami prepeljali na zdravljenje v celjsko bolnišnico, kjer pa je zaradi poškodb umrl.

Uro in pol pred tem, okoli 15.30, se je v Bistrici ob Sotli prav tako zgodila tragična prometna nesreča, v kateri je umrla sopotnica na motornem kolesu, medtem ko je motorist obležal huje poškodovan. Tudi v tej nesreči je prišlo do trka z avtomobilom, ki je zapeljal na nasprotni vozni pas. Hudo poškodovanega motorista so prepeljali v bolnišnico.

Trka s kapelico ni preživel
Sinoči okoli 18.30 se je smrtno ponesrečil 23-letni voznik neregistriranega štirikolesnika, doma iz Grajske vasi v občini Žalec. Peljal se je po lokalni cesti iz smeri regionalne ceste proti Trnavi. V naselju Šentrupert je zapeljal čez hitrostno oviro na cesti, kjer je zaradi prevelike hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Zapeljal je v levo izven vozišča, na travnato površino, kjer je trčil v 57-letno domačinko, ki je ob hlevu zalivala rože. Nato je s štirikolesnikom trčil še v kapelo, kjer je z glavo udaril v zid kapele.

Voznik na glavi ni imel varnostne čelade in je utrpel posebno hude telesne poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v celjsko bolnišnico, kjer pa je ponoči umrl. Občanka je bila v trčenju huje poškodovana.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.