Slovenija > Črna kronika
13172 ogledov

Cerkno: Minibus z otroki zapeljal v globel

Minibus zgrmel v globel PGD Idrija
Na minibusu je bilo poleg voznika še 9 potnikov, med njimi 8 otrok.

Na cesti Cerkno – Dolenji Novaki se je zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen minibus, na katerem je bilo poleg voznika še 9 potnikov - otrok, med njimi ena polnoletna oseba. 

Po prvih zbranih podatkih je 54-letni voznik minibusa vozil iz smeri smučišča Cerkno proti Dolenjim Novakom. Na ravnem delu vozišča je z vozilom nenadoma zapeljal levo in približno 30 metrov v globel, kjer je vozilo obstalo na kolesih, zagozdeno med drevesi. Po podatkih policije cesta ni bila spolzka oz. poledenela ali zasnežena.  

V prometni nesreči so bile štiri mlajše osebe - trije otroci in 18-letna potnica - lažje telesno poškodovane in so jim nudili zdravniško pomoč. Poškodovano 18-letnico so kasneje s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Po nudeni zdravniški oskrbi so z reševalnim vozilom v UKC Ljubljana odpeljali še dva lažje poškodovana otroka. 

Policisti so obvestili pristojne pravosodne organe. Na podlagi vseh ugotovljenih dejstev bodo 54-letnega voznika kazensko ovadili.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.