Slovenija > Črna kronika
71 ogledov

Černe gre za skoraj 8 let v zapor

Borut %C4%8Cerne Žurnal24 main
Borut Černe gre zaradi poslovnih in klasičnih goljufij za slabih osem let v zapor.

Zaradi poslovnih in "klasičnih" goljufij so pred dvema letoma začeli soditi 35-letnemu Borutu Černetu. Danes je znana končna sodba: Černe gre za sedem let in osem mesecev v zapor. Dokazali so mu 16 poslovnih in dve klasični goljufiji.

Borut %C4%8Cerne | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Spomnimo, tožilka Mojca Petan Žura je direktorju podjetja Avto moto Černe iz Trzina očitala, da je pri opravljanju gospodarske dejavnosti podjetja ali posameznike oškodoval za več kot 800 tisoč evrov.

Družba, ki jo je vodil Černe, je s pomočjo dveh slamnatih podjetij lažno izkazovala plačane davčne obveznosti pri prodaji vozil, uvoženih iz drugih držav. Od 2007 do 2009 je fizičnim in pravnim osebam prodal okoli 900 avtomobilov in motornih koles, za katera niso plačali davčnih obveznosti.

Moto Černe je bil eden izmed večjih nepooblaščenih prodajalcev vozil in opreme pri nas. Njihov glavni adut so bile cene, saj so bili od konkurence  cenejši tudi za petino. Leta 2007 je imel 11,5 milijona dobička oziroma kar 11 milijonov več kot leta 2006.

Černetu so od maja 2009 sodili, ker naj bi prek slamnatih družb kupoval vozila v Nemčiji, jih prodal lizing hišam ter jih nato sam najel in še enkrat oddal skoraj tisoč ljudem. Obenem pa so na tožilstvu zoper njega sestavili še obtožnico zaradi poslovnih goljufij, saj je več najemnikov vozil ogoljufal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.