Slovenija > Črna kronika
6670 ogledov

Česa ne smete storiti, če vam zmanjka goriva

avto cesta rdeči trikotnik okvara Profimedia
Gorenjski policisti so obravnavali dve prometni nesreči, ki sta se zgodili po tem, ko je vozilu na avtocesti zmanjkalo goriva.

Na gorenjski avtocesti sta se zgodaj zjutraj zgodili dve prometni nesreči. Prva se je zgodila na pospeševalnem pasu avtocestnega priključka Brezje proti Karavankam. Vozniku je na tem pasu zmanjkalo goriva in je osebni avtomobil pustil kar na pospeševalnem pasu neoznačen. 

V avtomobil, ki je bil neoznačen, je trčila voznica, ki se je vključevala na avtocesto. Po trčenju je njeno vozilo odbilo na vozni pas avtoceste, sama pa je iz vozila izstopila. Tudi njeno vozilo po nesreči ni bilo označeno in je vanj po določenem času trčil voznik kombija, ki se je pripeljal v smeri Karavank. 

Poškodovan ni bil nihče. Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku kombija pa je bil pozitiven. Prometni policisti še vodijo postopek proti vsem trem udeležencem. 

Policisti opozarjajo, da, če ti zmanjka goriva, to ni izredni dogodek, ampak malomarnost. V vsakem primeru je ustavljeno vozilo na avtocesti treba nujno označiti, se pomakniti skrajno desno ter vklopiti smernike. Obvezno je treba nadeti odsevni telovnik in postaviti varnostni trikotnik. Pristojne je treba obvestiti, da je prišlo do dogodka oz. okvare. Uporabiti je treba stebriček SOS ali poklicati na številko 1970 (Prometno-informacijski center). 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Astelarra
    Astelarra 23:53 06.december 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com