Slovenija > Črna kronika
1 ogledov

Cesta zahtevala še eno življenje

Policijski avto Saša Despot Fotografija je simbolična.
Včeraj popoldne se je pri Ptuju zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba zaradi neprilagojene hitrosti izgubila življenje.

V prometni nesreči je bil kot voznik osebnega avtomobila udeležen 42-letni državljan Slovenije. Voznik je vozil osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Juršincev proti Zagorcem, izven naselja Grlinci. Ko je z vozilom pripeljal do dela, kjer cesta poteka v ostrem desnem nepreglednem ovinku, hitrosti vozila ni prilagodil glede na opisano lastnost ceste, so nam sporočili iz policijske uprave Maribor.

Med vožnjo v ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v levo preko smernega vozišča, namenjenega prometu vozil iz nasprotne smeri, zatem pa z vozišča, kjer je  trčil v cestna plastična smernika, ter nato s sprednjim levim bočnim delom v travnato nabrežino. Po trčenju je vozilo obrnilo preko strehe in ga odbilo v zrak. Po prevračanju je vozilo obstalo na kolesih obrnjeno v smeri, od koder je voznik pripeljal.

Voznik je bil v nesreči huje telesno poškodovan, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v bližnjo bolnišnico, od koder pa so v večernih urah sporočili, da je zaradi poškodb umrl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.