Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

Cestarji morajo plačati kazen

pluženje, sneg, tovornjak Žurnal24 main Fotografija je simbolična.
Zaradi slabo očiščenega cestišča bodo morali upravljavci cest plačati kazen, saj so odgovorni za nesrečo. Policija: na ceste skrajno previdno.

Petdesetletni voznik avtobusa je včeraj okoli 15.20 peljal iz smeri Želina proti Idriji. Ko mu je nasproti pripeljal voznik osebnega avtomobila, se je z vozilom umaknil skrajno desno. V tistem trenutku je za njim pripeljal  46-letni voznik avtovleke, ki pa na poledenelem in zasneženem vozišču ni mogel ustaviti, zato je s prednjim delom svojega vozila trčil v zadnji del avtobusa. V nesreči je bil voznik avtovleke lažje telesno poškodovan.

Ker so policisti ugotovili, da je do nesreče prišlo zaradi slabega dela cestarske službe, so vzdrževalcem napisali obdolžilni predlog na sodišče.

Stopite s stopalke za plin
Policija sicer opozarja voznike, naj se v zimskih razmerah na pot odpravijo z veliko mero previdnosti, saj se je na cestah v zadnjih dneh prav zaradi vremena zgodilo veliko prometnih nesreč. Tem je botrovala predvsem neprilagojena hitrost voznikov. Policija svetuje hitrost, prilagojeno razmeram, poleg tega pa naj vozniki povečajo varnostno razdaljo.

Na ostrih ovinkih in pri zavijanju obstaja možnost zdrsa, zato je treba v križišča in krožišča zapeljati previdno. Z avta je pred vožnjo treba dobro očistiti sneg, predvsem vse steklene površine avta, svetlobna telesa, brisalnike in streho ter pokrov motorja. Poskrbeti je treba, da bo v vozilu vedno dovolj tekočine za pranje stekel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.