Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Čez mejo med hlodi

Ilegalci skriti med lesom
1/4
PMP Dobova
Šestim tujcem se na mednarodnem železniškem mejnem prehodu Dobova ni uspelo izogniti mejni kontroli, čeprav so se skrili med hlodovino na tovornem vlaku.

Državljanom Sirije, Gane, Libije in Maroka so policisti odvzeli prostost in jih pridržali, po zaključenem postopku pa predali hrvaškim varnostnim organom. Le dva tujca sta bila polnoletna.

Porast števila odkritih

Policisti Postaje mejne policije Dobova so letos na vlakih odkrili že 63 tujcev, ki so se skriti med tovorom nameravali izogniti mejni kontroli. V istem obdobju lani so obravnavali 26 poskusov izmika mejni kontroli. Največ je bilo državljanov Sirije, Pakistana, Maroka, Gane in Eritreje.

"Policisti ugotavljajo, da je večina obravnavanih tujcev v sosednji Hrvaški v postopku priznanja mednarodne zaščite. V času trajanja postopka imajo na Hrvaškem pravico do svobode gibanja in pogosto iščejo načine, kako prestopiti zunanjo schengensko mejo," so sporočili s PU Novo mesto.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.