Slovenija > Črna kronika
354 ogledov

Član GRS Tržič umrl na Storžiču

Storžič Shutterstock
V nedeljo popoldne se je na Storžiču smrtno ponesrečil planinec. Gre za člana Gorske reševalne službe Tržič Janka Megliča.

Meglič se na Storžič po Kramarjevi poti odpravil včeraj okoli šeste ure zjutraj, je za zurnal24.si dejal načenik DGRS Tržič Slavko Rožič.

"Po zbranih informacijah mu je nekje na višini 1.900 metrov (´pod gradom´) zdrsnilo ali se mu je odlomil oprimek," je povedal.

janko meglič | Avtor: GRS Tržič GRS Tržič

Iskalno-reševalno akcijo so okoli četrte ure popoldne sprožili njegovi domači, saj se alpinist ni vrnil domov do 11. ure, kot je napovedal.

V smeri vzpona se je tako hkrati s helikopterjem odpravilo več skupin gorskih reševalcev.

"Najden je bil 50 višinskih metrov nad bivakom v Storžiču, opazila sta ga reševalca v helikopterju. Ponesrečeni je bil izkušen alpinist in gorski reševalec – član GRS Tržič," je še povedal Rožič.

Previdno v gorah

Slednji ob tem opozarja, da je v gorah po grapah še vedno nekaj snega in da je posebna previdnost potrebna pri prečkanju snežišč.

"V tem času je tudi večja nevarnost padajočih kamnov v grapah in pod stenami. Svetujemo uporabo čelad in zimske opreme (dereze, cepin ...)  ter primerno izbiro tur."

Policija: tuja krivda izključena

V PU Kranj so za zurnal24.si dejali, so 46-letnega alpinista mrtvega našli okoli 18.30 pod Storžičem.

"Po do sedaj zbranih ugotovitvah, pa izključujemo tujo krivdo."

Zaradi pietete do umrlega smo izklopili možnost komentiranja.