Slovenija > Črna kronika
212 ogledov

Človeka ubili in odrli, meso pa zmleli

Kalinića so aretirali 9. junija. (Foto: Milivoj Keber / Cropix) Žurnal24 main
Sretko Kalinić v zagrebški bolnišnici zasliševalcem opisuje grozljive podrobnosti umorov, ki so pretresle tudi policiste in člane Uskoka.

„Ubili smo ga, potem pa smo mu odrli kožo, odstranili meso, ga zmleli in ga odvrgli v straniščno školjko. Kosti smo prežagali in jih odvrgli v reko. Stanovanje smo nato očistili in prebelili, toda na stenah so kljub temu ostale sledi krvi,“ je Sretko Kalinić, nekdanji pripadnik zemunskega klana, le enega izmed številnih grozljivih umorov opisal namestniku direktorja Urada za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok).

Kalinića zaslišujejo že štiri dni, policiste in člane Uskoka pa je pretresla njegova hladnokrvnost, s katero je opisoval umore pripadnikov srbskega podzemlja Milana Jurišića in Ninoslava Konstantinovića. Kalinića zaslišujejo v zagrebški bolnišnici, kamor so pripeljali vso opremo za snemanje, poročilo o zasliševanju pa bodo posredovali srbskim tožilcem.  

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Likvidiral napačno osebo
Kalinić je zasliševalcem povedal tudi, da bi morali 11. avgusta 2008 v Budvi likvidirati Ivana Delića, pričo Brana Mićunovića. Namesto Delića je Kalinić ubil moškega, ki je v nekem baru sedel za mizo, z življenjem pa je plačal zato, ker je nosil enako majico kot Delić.

Tožilci menijo, da Kalinić podrobnosti umorov navaja zato, da bi si v srbskem zaporu, kamor ga bodo premestili, zagotovil čim večjo avtoriteto zapornikov. „To so pošasti,“ navaja hrvaški Jutranji list besede enega izmed visokih pripadnikov hrvaške policije.

Hrvaška policija je ranjenega Sretka Kalinića, enega izmed obtoženih za umor srbskega premierja Zorana Đinđića, aretirala 9. junija. Kalinić je bil ranjen v strelskem obračunu pri zagrebškem jezeru Rakitje. V obračun naj bi bil vpleten tudi Miloš Simović, ki je med drugim prav tako član zloglasnega zemunskega klana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.