Slovenija > Črna kronika
3769 ogledov

Črnomelj: Moški s sekiro napadel policista, ta je odgovoril s streli

pištola ropar Fotografija je simbolična.
Policisti so mu ukazali, naj sekiro odloži, vendar njihovih ukazov ni upošteval.

Črnomaljski policisti so v dopoldanskih urah posredovali zaradi spora in pretepa med prebivalci naselja v okolici Črnomlja.

Med vzpostavljanjem javnega reda in miru je proti policistom začel teči moški in grozil s sekiro. Ukazali so mu, naj odloži nevaren predmet, vendar njihovih ukazov ni upošteval. Še naprej je grozil s sekiro, zato je policist izstrelil opozorilni strel v varno smer.

60-letnemu moškemu so nevaren predmet odvzeli, zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Na kraju so vzpostavili javni red in mir in nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin.

V dogodku ni bil nihče poškodovan, domnevno pa naj bi bil vzrok za pretep, v katerem naj bi sodelovalo okoli petnajstih oseb, spor zaradi zemljišča.

60-letnega osumljenca bodo po zaključeni preiskavi ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja Napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Žurnalček 06:49 02.junij 2018.

    Cigani so spet imel veselico !

  • ode 18:37 31.maj 2018.

    Odgovoril je s streli v zrak in brezveze potrošil municijo, last davkoplačevalcev - naj mu odtrgajo od plače. V bivši jugi so nas učili: vsak metek mora zadeti. Toda slovenski policaj si ne drzne streljati v lopova. Ne vem, zakaj ...prikaži večj sploh nosijo orožje.

  • darko45 17:59 31.maj 2018.

    ne bil je pripalen clovek