Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Čučića so obsodili na leto dni zapora

Ljubomir Čučić je zaradi nasilja v družini obsojen na eno leto zapora. Žurnal24 main
Nekdanjega hrvaškega veleposlanika v Belgiji, Ljubomira Čučića, so zaradi nasilja v družini obsodili na leto dni zapora.

Pravnomočno so obsodili Ljubomira Čučića, nekdanjega hrvaškega veleposlanika v Belgiji. Zagrebško občinsko sodišče je Čučića zaradi nasilja v družini obsodilo na leto dni zapora.

Čučić je spoznan za krivega za napad, žalitev in pretepanje svoje soproge Megali Boers, sicer francoske državljanke. Nasilje nad sedaj že nekdanjo ženo je izvajal od marca 2001 do maja 2003, torej tudi v času njene nosečnosti, zaradi česar je Boersova večkrat poiskala medicinsko in policijsko pomoč.

Na sodišču prve stopnje so novembra lani Čučića že obsodili na 14 mesecev zapora, občinsko sodišče pa je kazen znižalo za dva meseca in je zdaj dokončna, tako da bo moral Čučić v zapor.

Sodišče v Sisku je v tem času sprožilo postopek proti Čučiću, ker naj bi poleti skrival svoji mladoletni hčerki. Čučića je hrvaška policija aretirala že v začetku septembra, saj ni želel vrniti svojih pet- in sedemletnih hčerk svoji ženi Boersovi. To ni bila Čučićeva prva ugrabitev, saj je že maja 2003 ugrabil mlajšo hčerko, ko je bila v bolnišnici v Strasbourgu, po dobrih dveh mesecih skrivanja pa so ga ujeli na slovensko-hrvaški meji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.