Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Dan pred smrtjo iskala rešitev

Mirela Sršić Kovač (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Žurnal24 main
Novinarka HTV-ja Mirela Sršić- Kovač je letos že deseta Hrvatica, ki jo je ubil partner. Lani zaradi družinskega nasilja umrlo 21 žensk. Dan pred smrtjo Mirela prijatelju zaupala, da ima težave z možem.

Kot smo poročali že včeraj, je dolgoletno novinarko HTV-ja v spanju ubil njen mož Zvonko Kovač. Po tem je sebi prerezal žile. Trenutno je v kliničnem centru, njegovo življenje pa ni več ogroženo, poroča Večernji.hr. Otroka sta pri starih starših.

Sklenila, da mora mož na zdravljenje
"Z Mirelo sem govoril v petek zvečer. Nikoli se ni pritoževala zaradi zasebnega življenja. V zadnjih treh dneh pa je obupavala zaradi moža. Dolgo sva se pogovarjala in prišla do zaključka, da ga moramo spraviti v zdravstveno ustanovo na zdravljenje," besede soseda in dobrega prijatelja povzema 24sata. Drugi družinski prijatelj trdi, da Zvonko nikoli ni bil agresiven: "Nihče od bližnjih prijateljev ne more vedeti, kakšni demoni so ga preganjali."

Mirelina prijateljica in sodelavka Renata Waldman je dejala, da je bila Mirela vedno na voljo vsakomur, nikoli ni zavrnila kakšnega dela ali se pritoževala. Urednik na HTV Vlatko Grgurić ni skrival šoka nad tem dogodkom in kot je dejal, je izgubil eno najbližjih in najboljših novinark.

Mirela je letos že deseta ženska na Hrvaškem, ki jo je ubil partner ali soprog. Statistika za lansko leto je še bolj črna: zaradi družinskega nasilja je umrlo 21 žensk, od tega so jih 13 ubili soprogi ali partnerji. Štirim so življenje vzeli sinovi, trem očetje in eni hči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.