Slovenija > Črna kronika
1037 ogledov

Danes in včeraj na južni meji prijeli 31 ilegalcev

begunci EPA
Prijeli prebežnike iz Alžirije, Pakistana, Maroka, Alžirij, Turčije.

V Ilirski Bistrici in pri Kozini so policisti Policijske uprave Koper v sredo in danes prijeli skupno 15 državljanov Alžirije, Maroka, Pakistana, Srbije in Turčije, ki so v državo vstopili ilegalno. Štirje so zaprosili za mednarodno zaščito. Na območju Bele krajine so v sredo prijeli 16 državljanov Pakistana, ki so zaprosili za mednarodno zaščito.

Za mednarodno zaščito so zaprosili štirje tujci, ki so jih v sredo zvečer prijeli v Materiji pri Kozini. Dva sta bila državljana Maroka in dva državljana Alžirije.

Na Hrvaško pa bodo vrnili državljana Alžirije, ki so ga v sredo popoldan prijeli v Ilirski Bistrici in je v Slovenijo vstopil ilegalno preko železniških tirov, ter državljana Pakistana, ki so ju prijali zatem.

Prav tako v Ilirski Bistrici so danes zjutraj ustavili kombi s tremi državljani Srbije in petimi državljani Turčije, ki so ilegalno prestopili državno mejo na cesti za Lisac. Okoliščine še preverjajo.

V prvih štirih mesecih letos so na območju PU Koper obravnavali 526 oseb, ki so nedovoljeno prestopile kopensko državno mejo s Hrvaško, kar je 325 odstotkov več kot v enakem obdobju lani, ko so jih obravnavali 162. Med ilegalnimi migranti prevladujejo državljani Alžirije, Afganistana, Kosova, Pakistana, Sirije in Tunizije, so v torek sporočili s PU Koper.

V prvih osmih dneh maja so obravnavali dodatnih 105 nedovoljenih prehodov državne meje. Večina ilegalnih migrantov zaprosi za mednarodno zaščito in jih odpeljejo v azilni dom, so še pojasnili na policiji.

Na območju Bele krajine pa so policisti v sredo prijeli 16 državljanov Pakistana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, po policijskih postopkih pa so jih odpeljali v azilni dom, so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 18:40 10.maj 2018.

    Naj gre ta gamad v pm in leva vlada.Za Slovenske mlade družine pa prst v rito.

  • ode 17:37 10.maj 2018.

    To še ni nič. Pod karavankami se bo gnetlo 100.000 emigrantov, kot leta 1945, ki ne bodo mogli naprej zaradi hermetično zaprtih mej proti Austriji in Italiji, nazaj pa tudi ne zaradi enako zaprte meje proti Hrvaški. Toda takrat bo že prepozno.

  • petrica 13:31 10.maj 2018.

    Levi fašizem z skorumpiranimi javnimi uslužbenci na čelu,ki so s pučem vrgli legitimno vlado Janeza Janšo,potrebuje zveste volilce prej iz bivših bratskih republik ,zdaj pa da ohranijo svoje privilegije iščejo nove volilce.