Slovenija > Črna kronika
45640 ogledov

Družinska tragedija v centru Kočevja, Aleš je ubil mamo

Kočevje-umor-6.12.2023 D. M.
V centru Kočevja se je pripetila družinska tragedija. Policisti so pridržali 40-letnega osumljenca.

V stanovanjskem bloku sredi Kočevja, v neposredni bližini Trga zbora odposlancev, se je pripetila družinska tragedija. Kdaj natančno, kriminalisti in forenziki, ki so bili o najdbi trupla 67-letne stanovalke obveščeni v torek popoldne, še preiskujejo, prav tako vzrok smrti - poškodbe neuradno ne kažejo na uporabo strelnega orožja ali noža.

Sprla sta se konec tedna

Po naših podatkih je bila mrtva morda že dva dni ali ali celo dlje. Kaznivega dejanja zoper življenje in telo je osumljen njen 40-letni edinec Aleš, s katerim sta prebivala skupaj. Od sosedov smo izvedeli, da se je v stanovanju razlegalo vpitje že konec tedna, takrat je verjetno materi tudi zadal usodne poškodbe, nemara kar s pestmi.

Da se je to zgodilo v začetku meseca, ni naključje, smo izvedeli. Danica, ki je dolga leta delala v eni od zdaj že propadlih tekstilnih tovarn v Kočevju, je namreč 30. novembra dobila pokojnino, od katere je bil odvisen tudi njen brezposelni sin.

Ta naj bi užival droge, zato je neprestano rabil denar. Očitno ga je od matere tudi izsiljeval, saj naj bi jo po naših informacijah že v preteklosti večkrat pretepel. Nasilen naj bi bil le med štirimi stenami, drugače pa prijazen in nekonflikten.

Kriminalisti sicer še nadaljujejo z zbiranjem obvestil o okoliščinah smrti, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. 
 

Komentarjev 1
  • Avatar Syn
    Syn 11:07 07.december 2023.

    In zakaj še vedno nimamo smrtne kazni, kot jo imajo drugje v civiliziranem svetu? Aja, spadamo v omrežje Bruseljske kanalizacije. 😒