Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Deček se je utapljal, rešilec iskal apartma

Bazen na Viru Željko Mršić/PIXSELL
6-letni deček na Viru umrl zaradi utopitve, reševalno vozilo je kar 20 minut iskalo apartma.

Starša sta 6-letnega Čeha za kratek čas pustila samega ob bazenu pred apartmaji na Viru, kjer so preživljali počitnice. Našel ga je direktor apartmajev, ki ga je izvlekel iz bazena in ga oživljal.

Poklicali so tudi nujno pomoč, vendar je ta veliko časa izgubila z 20-minutnim iskanjem apartmajev. Po nesreči, ki se je zgodila v četrtek, so ga odpeljali v splošno bolnišnico v Zadru, kjer je bil ves čas priključen na aparature, ki so mu pomagale dihati. V noči na soboto je umrl, kot pojasnjujejo zdravniki, je nastopila možganska smrt, poroča Jutarnji list.

Starši v šoku

Nesreča se je zgodila prvi dan dopustovanja petčlanske češke družine. Z dečkom je bil ob bazenu njegov oče, ki je za kratek čas odšel v apartma. Deček si je snel plavalne rokavčke in med igro z vodno pištolo padel v bazen. Starši so v šoku, policija je sprožila preiskavo o okoliščinah.

"Deček je bil brez zavesti. Takoj smo začeli z umetnim dihanjem in masažo srca. Ves čas reanimacije smo bili na telefonski zvezi z zdravnico nujne pomoči. Govorila nam je, naj ne odnehamo, saj nas niso mogli najti. Otroka imam stalno pred očmi, slike se mi mešajo," je za Jutarnji list dejal 30-letni direktor apartmajskega naselja Siniša Vanjhal


Komentarjev 3
  • b3180966 20:51 01.julij 2012.

    Podn od podna! Pet (5) članska družina, oče odšel v apartma, da se je šest (6) letni otrok utopil pa so krivi reševalci??? Kje je mati, ostali člani družine ali drugi kopalci???Če nimate kaj za pisat bodite raje tiho. ...prikaži več Izpadete manjši bedaki!

  • Bjonda 16:34 01.julij 2012.

    Jah vroče jim je ;) Skoraj vsak članek ima vsaj eno napako :)

  • zic 16:22 01.julij 2012.

    oprostite z vsem spoštovanjem do umrlega ampak vaši nesposobni novinarji: 6 letni deček umrla!?