Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Dečka zadavil in odvrgel v grapo

Nagrobna sveča Shutterstock
Italijo je pretresel umor osemletnega Lorisa, ki ga je zjutraj nič hudega sluteča mati odložila pred šolo in ga nikoli več videla. "Tokrat ga bom ubil," je bila prva reakcija očeta, ki je morilca morda celo poznal.

“Mati je osemletnega Lorisa v soboto odpeljala v šolo in ga ob 8.30 odložila pred vhodom. Ko se je ponj vrnila ob 12.30, ga ni bilo,” piše italijanski Today. Lorisa Stivala tistega dne niso videli niti v šoli. Še istega dne je njegovo truplo v grapi na obrobju mesta Santa Croce Camerina na Siciliji našel lovec. 

Kaj se je z Lorisom dogajalo v tistih nekaj urah, je še vedno skrivnost. Za zdaj je znan le vzrok smrti, dečka je nekdo zadavil in odvrgel v tri metre globoko grapo. Kriminalisti še vedno ugotavljajo, kdo bi lahko bil morilec in zakaj je Loris tistega dne šprical šolo. Prijatelji so ga večkrat videli s starejšim dečkom, ki naj bi bil star okoli petnajst let. Prav zato kriminalisti na kamerah iščejo tudi posnetke motorja, na katerem sta se morda prijatelja odpeljala stran od šole. Kriminalisti ne izključujejo možnosti, da je Loris morilca poznal in mu zaupal. Nenavadna je tudi reakcija očeta, ki naj bi ob pogledu na truplo sina zakričal: “Tokrat ga bom ubil.” To naj bi rekel na način, kot bi vedel, kdo je ubil dečka in kot bi morilca dobro poznal.

Sam je taval po mestu

Pred šolo ga je zadnja videla destletna deklica, ki obiskuje isto šolo. Deček naj bi odšel do prodajalne po sendvič. Po tistem ga ni več videla. Nekaj sto metrov stran od šole ga je okoli 8.40 videla mimoidoča gospa. Otrok je pritegnil njeno pozornost, saj so bili vsi ostali otroci v tistem času v šoli. “Poleg tega je bilo nenavadno, da tako majhen otrok tava čisto sam po mestu,” pravi priča. Vprašala ga je, če potrebuje pomoč. Odvrnil ji je, da ne in odšel v smer stran od šole. Tedaj je nosil moder narbtnik, ki je izginil neznano kam in ga kriminalisti še iščejo.

Komentarjev 1