Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Deklica ostala pri očetu

V petek popoldan je mladoletnik v središču hrvaškega mesta Vinkovci posilil 11-l Žurnal24 main
Čeprav je sodišče najprej odločilo, da naj domnevno zlorabljeno triletno deklico danes dodelili materi, je ta vendarle ostala pri očetu.

Triletna deklica, ki naj bi jo spolno zlorabljal dedek po materini strani, bi po prvotni odločitvi sodišča z današnjim dnem morala biti dodeljena v oskrbo materi. K tej odločitvi je pripomoglo mnenje Centra za socialno delo (CSD) Ravne na Koroškem, v katerem so kasneje priznali, da "v preteklosti s strokovne službe CSD Ravne ni bila dovolj preverjena morebitna ogroženost deklice. Še posebej ugotavljamo, da ni bila preverjena ogroženost deklice s strani dedka (zgolj dva hišna obiska, na katerih dedek ni bil prisoten)," piše v zapisniku, v katerem so sodišče pozvali k izdaji začasne odredbe o predodelitvi deklice očetu. Sodišče je to upoštevalo.

Čakajo na institucije
"Dobili smo obvestilo od sodišča, da opravlja poizvedbe, na podlagi katerih bi lahko izvedli obravnavo v zvezi z izdajo začasne odredbe, s katero bi deklico zadržali pri očetu," nam je danes povedala očetova zastopnica Sonja Ternik, ki je od sodišča zahtevala, naj pridobi ginekološki izvid deklice ter dodatno mnenje CSD. Koliko časa bo trajalo, ne more oceniti. "Določenih rokov za to ni, zato je vse odvisno, na kakšen način bo sodišče vodilo postopek," še dodaja Ternikova, ki meni, da se bo sodišče najverjetneje hitro odzvalo.

Zdaj je na potezi še policija, ki mora preiskati sum zlorabe triletnice. Za informacijo o tem, kako daleč so s postopkom, smo se obrnili na tiskovnega predstavnika slovenjgraške policijske uprave Petra Pungartnika, ki nam je odvrnil le, da v tej fazi, tj. predkazenskem postopku, kakšnih bolj konkretnih informacij ne moremo dobiti. "Kaj bistveno novega ni, preiskava pa še ni zaključena," je dodal.

Kot je znano, je 11. oktobra bolnišnica v Slovenj Gradcu obvestila socialne delavce, da je bila deklica hospitalizirana zaradi suma spolne zlorabe. Ker se je to zgodilo v času, ko je bila deklica pri materi oziroma dedku, je oče podal ovadbo policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.