Slovenija > Črna kronika
9 ogledov

Deklica podlegla pasjemu ugrizu

Enoletna deklica je umrla za posledicami ugriza, ki ji ga je prizadejal pes, vrs Žurnal24 main
Enoletna deklica je umrla za posledicami ugriza, ki ji ga je prizadejal pes, vrste mastif. V povezavi z grozljivim napadom so aretirali dekličinega strica.

Deklica je bila v trenutku napada psa, po prvih predvidevanjih naj bi šlo za mastifa, v kuhinji skupaj s svojo babico in triletno sestro. Policija je bila o krvavem napadu, ki se je zgodil v britanskem mestu Broadfield, obveščena okoli poldneva. Ko so prispeli na kraj dogodka so našli deklico, kateri je pes prizadejal številne obrazne poškodbe, ležati na tleh stanovanja. Hudo ranjeno so prepeljali v bolnišnico, kjer je le nekaj trenutkov kasneje podlegla poškodbam.

V povezavi z napadom je policija aretirala dekličinega strica. Po zadnjih podatkih naj bi bil osumljen naklepnega umora. 32-letnik v času napada sicer ni bil v stanovanju. Policija dodaja, da psa zaenkrat še niso uspavali.

"Gre za izredno tragičen dogodek, ki je imel za posledico smrt 18-mesečnega otroka," je zatrdil detektiv Trevor Bowles, ki preiskuje okoliščine incidenta.

Sosed je za tamkajšnje medije dejal, da je imel aretirani moški v lasti dva psa, katera je sprehajal mimo njegove hiše. "Za psa je lepo skrbel. Bila sta urejena. Ne vem, za katero pasmo gre, vem pa, da sta velika,“ je zatrdil sosed. "Ne gre za lastnika, ki bi imel psa zaradi statusnega simbola. Moški preprosto obožuje svoje pse, saj jih sprehaja večkrat na dan," še dodaja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.