Slovenija > Črna kronika
91 ogledov

Deklica: Saj to tudi meni dedi dela

Triletni otrok ne bi lagal, vsi bi mu morali verjeti. Otroka se tega ne da nauči Žurnal24 main
Policija še vedno ni ne potrdila ne ovrgla suma zlorabe dedka nad triletno deklico.
Ni kazenske ovadbe
Uradno. “Do zdaj tukajšnje tožilstvo ni sprejelo kazenske ovadbe zaradi zlorabe deklice iz Slovenj Gradca. O zlorabi tudi ni sprejelo glasu o kaznivem dejanju,” so sporočili slovenjgraški tožilci. “Postopek je v sklepni fazi, zaključni dokument bo poslan tožilstvu v Slovenj Gradec,” so odgovorili iz policije.

Če držijo neuradne informacije Žurnala, da naj bi policija v primeru suma spolne zlorabe triletne deklice iz Slovenj Gradca pripravljala samo poročilo – in da torej ne bo nikogar ovadila –, bi težko razumeli, da so lahko spregledali pretresljivo pričevanje sorodnice dekličine družine D. V. (ime in priimek sta znana uredništvu), ki je izjavo podala tudi kriminalistom.

Spomnimo: gre za deklico, ki jo je sodišče pravnomočno dodelilo materi, ki zadnjih nekaj mesecev živi v varni hiši, a je deklica še vedno pri očetu, saj policija še vedno ni ne potrdila ne ovrgla suma spolne zlorabe, ki naj bi jo domnevno zagrešil dedek, materin oče, ko je deklica hodila k mami na dogovorjene stike. “Mami in dedi se tepeta in lupčkata,” je deklica večkrat povedala D. V., ki je z deklico v več kot enem letu pogosto preživljala prosti čas. Opazila je, da je bilo vse v redu, dokler sta risali hišice, drevesa, ko pa je začela risati ljudi, je začela čečkati in se nasilno vesti – bodla jo je s svinčnikom in udarjala. Nasilno vedenje se je vedno kazalo po vrnitvi od mame in je izzvenelo, ko stikov ni bilo, je opazila D. V.

Ne spoznam se na pravo, ampak ali bom morala sama potrkati sodnici na vrata s to izjavo? Pomemben je otrok in njegova duša, saj ne gre za kos železa!
D. V., sorodnica deklice

“Atec bo hud”
Ko sta se oktobra igrali zdravnika in medicinske sestre, je deklica v nekem trenutku povedala, da bo lutki v vagino dala injekcijo. “Zdaj bom še prst dala v luliko; če ne boš tiho, te bom atecu povedala, atec pa bo hud na tebe,” je dekličine besede povedala D. V. “Res je bila jezna, ves sadizem je usmerila na punčko. Ko sem presenečeno rekla, da tega ne smemo, ker bo punčko bolelo, pa je odvrnila: "Saj to tudi meni dedi dela". V tisti paniki, ko vidiš jezo v očeh deklice, ne veš, kaj bi rekel. Igro sva prekinili in šli lulat. Ko se je usedla na školjko, je rekla: 'Zdaj pa fejst drži vrata, nasloni se, da ne bo kdo prišel, da bova morali luliko kazati tako kot pri mami.' Najprej nisem vedela, kaj naj naredim, potem sem vse povedala dekličinem očetu, nekoliko pozneje pa tudi kriminalistu,” je še povedala D. V., sicer zdravstvena delavka. Za komentar pričevanja D. V. smo prosili tudi dekličinega dedka, a se ni odzval na naše klice in sporočila. Pred časom je sicer vse obtožbe v zvezi z domnevno spolno zlorabo za Žurnal24 zanikal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.