Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Delavci ob 176 tisoč evrov

Žurnal24 main
Kriminalisti Policijske uprave Maribor so podali kazenski ovadbi zoper gospodarski družbi, ki sta utemeljeno osumljeni, da sta delavce prikrajšali za več kot 176 tisoč evrov.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so na podlagi predhodnih ugotovitev Davčnega urada Ptuj februarja zaključili dve preiskavi zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj kršitve temeljnih pravic delavcev po členu 196/II-I kazenskega zakonika (KZ-1).

Na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju so podali kazenski ovadbi zoper gospodarski družbi iz Ptuja in Središča ob Dravi in njune odgovorne osebe. Te so utemeljeno osumljene, da v letih 2008, 2009 in 2010 v imenu svojih družb niso ravnale po predpisih o plači in drugih prejemkih iz delovnega razmerja ter predpisih o plačilu predpisanih prispevkov, zaradi česar so delavce prikrajšali za pravice, ki jim iz tega naslova pripadajo, in jih s tem oškodovali za več kot 176 tisoč evrov, kolikor so znašali neizplačani prispevki za socialno varnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.