Slovenija > Črna kronika
63 ogledov

Delavci padli z mostu

Nesreča na mostu čez Ljubljanico v bližini Cukrarne.
1/7
Boštjan Tacol
Z gradbišča novega mostu čez Ljubljanico pri Cukrarni so v Ljubljanico padli trije delavci. Eden huje poškodovan, dva naj ne bi bila v smrtni nevarnosti.

"Po prvih ugotovitvah je znano, da so na gradbišču z dvigalom prestavljali podporno konstrukcijo, pri tem pa je prišlo do zrušitve ostalega dela odra. Konstrukcija je padla v reko Ljubljanico, prav tako pa trije delavci," so nam sporočili s policije.

Po do zdaj znanih podatkih je en delavec dobil hude telesne poškodbe. Podrobnejših podatkov o obsegu poškodb ostalih dveh na policiji nimajo, naj pa ne bi bila v življenjski nevarnosti.

"Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanem okoliščin dogodka. O ugotovitvah bo obveščeno tožilstvo," so nam še sporočili s policije.

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je do nesreče prišlo ob okoli pol treh popoldne na mostu, ki bo povezoval Njegoševo in Roško cesto v Ljubljani.

Gasilci rešili ukleščenega

"Na kraj dogodka smo prispeli v treh minutah. Pred našim prihodom so dve osebi prisotni delavci že rešili iz Ljubljanice, ena oseba pa je bila še vedno ukleščena pod opažem na sredini reke," pa so sporočili iz ljubljanske gasilske brigade.

"S tehničnim posegom smo osebo rešili izpod opaža ter jo prinesli na nabrežje Ljubljanice. Istočasno smo pomagali reševalcem pri oskrbi ostalih dveh ponesrečencev ter pomagali pri prenosu do reševalnega vozila," dodajajo ljubljanski gasilci.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 19:29 20.avgust 2011.

    Ni čudno ,da vam zmankuje prostora od silnih komentarjev. Bilo bi lepo , če bi Admin razložil , kje je končal moj. Tko bi imeli pazi 2 /z besedami dva/. Je tudi tole zadnje kar sem napisal vam kot komentar ...prikaži več . ADIJO ! pPa brište drugim , če se vam bodo pustili !!

  • zic 17:57 18.avgust 2011.

    a bo zdaj spet za vse kriv Jankovič...on je tko al tko zadnje čase krivec za vse...opa, poleg Pahorja ali Janše!!! Upam, da bo z delavci vse ok!!!!