Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

Denar še v obtoku

Ponarejeni bankovci so na otip gladkejši ter nimajo reliefnega tiska in varnostn Žurnal24 main
Ponarejeno. Osumljeni, ki je že v priporu, doma tiskal bankovce za 50 evrov.

Mariborski kriminalisti so priprli 25-letnega bosanskega državljana, ki je doma ob pomoči 19- in 26-letne Mariborčanke z večfunkcijsko napravo ponarejal denar. Čeprav so bili bankovci za 50 evrov slabe kakovosti, je osumljeni trojici v pustnem času v okolici Maribora, Ptuja, Celja in Slovenske Bistrice uspelo unovčiti najmanj 23 bankovcev različnih serijskih številk, ki so še vedno v obtoku.

“Preden so jih spravili v promet, so preverili, ali v lokalih uporabljajo napravo za kontrolo pristnosti bankovcev in ali imajo varnostno kamero. S ponarejenim denarjem so plačali tudi taksistu in kupili avtobusno vozovnico. V hišnih preiskavah smo našli še sredstva za ponarejanje denarja in ponarejene še nedokončane bosanske konvertibilne marke,” je pojasnil Janez Lovrec, vodja kriminalistov na Policijski upravi Maribor, kjer so lani obravnavali 217 kaznivih dejanj ponarejanja denarja, za kar je zagrožena zaporna kazen do osem let zapora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.