Slovenija > Črna kronika
183 ogledov

Deset jih je krivdo priznalo

Kranjsko sodišče je včeraj prednostno obravnavalo predloga za stečaj Doma opreme Žurnal24 main
Še deseti preprodajalec drog v akciji Očistimo Slovenijo priznal krivdo in sprejel ponujeno kazen. Trije obtoženi vztrajajo, da so nedolžni.

O krivdi so v sredo na predobravnavnem naroku povprašali še zadnjega od 13-ih maja lani aretiranih članov ljubljanskega klana preprodajalcev droge, Fikreta Mehmedagića, ki je tudi podpisal sporazum o priznanju krivde. Poleg njega je vpletenost v nezakonitosti priznalo še devet v akciji Očistimo Slovenijo aretiranih oseb, pišejo današnji časniki.

V zaporu šest let in pet mesecev

Mehmedagić bo, tako se je dogovoril s tožilstvom, v zaporu ostal šest let in pet mesecev. Plačati bo moral tudi 7000 evrov denarne kazni, a ne naenkrat. Plačati bo moral še 5450 evrov protipravno pridobljene premoženjske koristi. Plačilo 5450 si bo moral deliti z bratom Almirjem Mehmedagićem, ki so ga policisti prav tako aretirali in je vpletenost v kazniva dejanja tudi priznal.

Fikret Mehmedagić, ki poprej še ni bil nikoli obsojen, bo moral plačati tudi stroške kazenskega postopka, ki jih še niso izračunali, do pravnomočnosti sodbe pa ostaja v priporu. Razlog za to, da ostaja za rešetkami, je ponovitvena nevarnost.

Sprejeli ponujeno kazen

Potem ko je konec prejšnjega leta na ljubljanskem okrožnem sodišču šest od sedmih obtožencev, ki so stopili pred sodnika Srečka Škerbca, priznalo krivdo za očitana kazniva dejanja in se s tožilstvom pogodilo o višini kazni, je temu sledila večina drugih.

Tožilec Boštjan Jeglič je obtožbo spisal zoper 13 oseb. Deset se jih je odločilo, da krivdo priznajo in sprejmejo kazen, ki jo je ponudil tožilec. Najdlje bo za rešetkami vodja skupine Smajila Kučević, sedem let in enajst mesecev. Plačati bo moral tudi 20.000 evrov denarne kazni in vrniti 16.000 evrov premoženjske koristi.

Skladišče mamil v Fužinah

Kučević je imel v praznem stanovanju v ljubljanskih Fužinah skladišče mamil, pri njem pa so policisti našli najbogatejši plen. Zaplenili so mu kar 2,5 kilograma kokaina in okrog šest kilogramov amfetamina.

Vanja Kojić bo za zapahi leto in dva meseca zapora. Sedem let in deset mesecev bo v zaporu Sanel Kazić. Za zapahe bodo morali še Venes Selman, Eni Jernej Pregrad in Saša Stojnić. Selman bo v zaporu leto in osem mesecev, Pregrad tri leta, Stojnić pa leto in pol. Beograjčan Goran Nikolić in njegova hči Kristina, ki živi v Ljubljani, sta bila obsojena na pogojni zaporni kazni.

Trije vztrajajo, da niso krivi

Da niso krivi, vztrajajo trije: Gorazd Filimonović, Darko Smešnik in Nermin Ćatić. O svoji nedolžnosti bodo sodišče poskušali prepričati v rednem postopku, ki se bo za njih začel predvidoma v začetku februarja.

Komentarjev 2
  • anastasia 11:18 10.januar 2013.

    Potem bi morali iz države izgnati še marsikoga......... Za božjo voljo, kje je tisto poročilo o ekstremističnih skupinah (npr. Honor and blood, ti so si z velikim vodjo kar dobri.....)?

  • Žurnalček 10:26 10.januar 2013.

    A izgona za vedno iz države in odvzem državljanstva , pa tale sicer ksenofobična oblast ne pozna !