Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Deset nevarnih bo pešačilo

policija Anže Petkovšek
Prekrškarji. Pijani, prehitri, brez vozniških dovoljenj in zdaj tudi brez vozil.

Ta konec tedna so policisti na Dolenjskem, v Beli krajini in Posavju med nadzorom prometa ustavili deset voznikov, ki nimajo veljavnega vozniškega dovoljenja. "Skladno s 23. členom zakona o pravilih cestnega prometa so dva kmetijska traktorja, škodo felicio, renault 5, fiat punto, mazdo 6, renault espace, mercedes vito, volkswagen touran in opel astro zasegli in na sodišče naslovili obdolžilne predloge," so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Kršiteljem so izdali tudi plačilne naloge.

Brez vozniških

Vsi kršitelji so bili brez veljavnih vozniških dovoljenj; dovoljenja so jim bila pred časom odvzeta ali pa so v postopku, ko jim bo zaradi prekrškov prenehala veljavnost. Nekateri med njimi imajo prepoved uporabe vozniškega dovoljenja oziroma niso imeli vozniškega dovoljenja za vožnjo vozil tiste kategorije, v katero spada vozilo, ki so ga vozili. Dva voznika sta uporabljala ponarejeni vozniški dovoljenji.

Še druge kršitve

Policisti so pri omenjenih voznikih poleg neveljavnih vozniških dovoljenj ugotovili še vrsto drugih kršitev. Štirje so vozili pod vplivom alkohola, rekorder med njimi je imel v litru izdihanega zraka kar 1,12 miligrama alkohola. Tri vozila niso bila registrirana, eden od voznikov je v naselju prekoračil hitrost za 25 kilometrov, med kršitvami pa policisti naštevajo še neustrezne pnevmatike na vozilu, neuporabo varnostnega pasu, preveliko število oseb v vozilu in neupoštevanje znakov policistov.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:12 27.november 2012.

    Jaz se pa s traktorji ne bi preveč hvalil. Ali lahko voznik -kmet , ki mu je odvzeto vozniško , na cesto pripelje konjsko vprego ? Lohka. Konjske vprege je pa za en kamion , traktorja pa za en os. ...prikaži več avto. Pustite kmetovalce pri miru. Saj če je pijan , se bo itak zvrnu s traktorjem in bo potem mir. Lovite raje zapečene , bolj pravilno bi rekel, blokirajte Žabjak z chek pointi na vseh izhodih !