Slovenija > Črna kronika
42 ogledov

Desetletnik umrl v igri zadušitve?

Zadušitev Shutterstock
Policija v ameriškem mestu Milwaukee je prepričana, da je desetletni deček storil samomor in ni umrl po nesreči, kot trdijo njegovi straši. Deček naj bi se namreč igral tako imenovano igro zadušitve.

"Ni bil samomor, saj je bil zelo srečen otrok in ni imel razloga za to," je dejal njegov oče Enzy Curtiz. Slednji verjame, da je šlo za nesrečo. Kot pravi, se je njegov sin Thalian večkrat igral tako imenovano igro zadušitve. "Rekla sem mu: 'Srček, to je nevarno. Ne igraj se s tem,'" pa je dejala Thalianova mati Yolanda Cash.

Casheva je ob tem dejala, da je Thailana našel brat v njegovi sobi v soboto zvečer. "Dejal je: 'Nekaj je okoli njegovega vratu in videti je veliko krvi,'" se spominja. Mati je takoj zatem šla v sobo in videla, da je imel okoli vratu zavito zaveso. "Poskušala sem jo odstraniti, ampak mi nikakor ni uspelo. Celo zaveso sem morala dejansko odviti," pravi Casheva.

Pri igri zadušitve si posameznik z rokami (včasih tudi z vrvjo) tako pritisne vrat, da prekine dovod kisika v možgane. Na ta način želi doseči sprostitev ali občutek evforije. Kot piše na spletni strani GASP (Igre, s katerimi se najstniki ne smejo igrati), tovrstno "igranje" vsako leto povzroči poškodbe možganov pri tisočih najstnikih v ZDA. Najstniki se k temu zatekajo, da se izognejo uporabi drog ali alkohola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.