Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Detomor namesto kontracepcije

(Foto: EPA) Žurnal24 main
Hčerki ženske, ki je priznala umor osmih novorojenčkov, trdita, da tako kot njun oče o materini nosečnosti in grozljivem početju nista vedeli ničesar.

"Težko razumeva, kaj se dogaja. Ničesar nisva opazili. Mama je sicer občasno imela težave z omedlevico, vendar je kljub temu ves čas delala doma in v službi," pravita dve odrasli hčerki ženske, ki je priznala umor osmih novorojenčkov. Tudi njen mož trdi, da ni vedel, da je žena noseča, saj je bila vedno bolj obilna.

Kot smo poročali že včeraj, so v francoski vasici Villers-de-Tertre policisti odkrili človeške ostanke, ki očitno pripadajo otrokom. Zakopani so bili na vrtu in v garaži hiše zakoncev Cottrez. Gre za predvidoma osem novorojenčkov, ki naj bi jih Corttezova ubila v zadnjih 12 letih.

Po včerajšnjem zaslišanju 47-letne Francozinje Dominique Cottrez je na dan pricurljalo še nekaj informacij. "Obtoženka je pojasnila, da po dveh otrokih ni želela več otrok, ker pa ni marala zdravnikov, je bila tudi brez kontracepcije," pojasnjuje tožilec Eric Vaillant. Otroke je zato raje takoj po rojstvu zadušila in zakopala.

Cottrezova je obtožena umora mladoletnih otrok, mlajših od 15 let, pred sojenjem pa jo čaka še ocena psihiatra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.