Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Devet let posiljeval hčerko

Zloraba otrok Shutterstock
Zadrsko sodišče je na pet let obsodilo tako imenovanega hrvaškega Fritzla. Ta je devet let zlorabljal duševno prizadeto hčerko.

Dvainsedemdesetletnik je obsojen, da je v letih od 1992 do 2011 spolno zlorabljal duševno prizadeto hčerko. Sodišče mu je dosodilo zaporno kazen pet let.

Pred pol leta je v hrvaški javnosti odjeknila novica, da so policisti v Zadru aretirali 72-letnega moškega, ki je zlorabljal takrat 46-letno duševno prizadeto hčerko. Sum, da se nekaj dogaja, je policiji prijavila druga hčerka. Policija ni nikoli ne potrdila ne zanikala, da je mati vedela za zlorabo, poroča Večernji list.

Sojenje je potekalo v tajnosti, saj je tožilstvo na ta način želelo zaščititi identiteto žrtve. Zadrsko sodišče je danes potrdilo, da je res šlo za spolno zlorabo nemočne osebe in da je storilcu prisodilo pet let zapora.

Komentarjev 3
  • zlatane 19:07 31.januar 2012.

    5 let, eh to sigurno mora biti tiskarska napaka, verjetno 50 let, kajti tako je kazen pravična, sicer ne...sigurno je tiskarska napaka!!!!????

  • aaarri 12:54 31.januar 2012.

    od 1992 do 2011 je 19 let in ne 9. ne samo da žurnalovi "novinarji" ne znajo pravopisa in slovnice, tudi matematika jim očitno ne gre.

  • fifi 12:07 31.januar 2012.

    5 let?!???!?!?!? me zajebavate??? on ji je samo neposredno grenil življenje 9 let, posledice teh gnusnih travmatskih dejanj pa pustil za celo življenje, zdaj pa dobi ušivih 5 let!! fuj pa tak pravosodni sistem! naš pa ni na žalost nič boljši...