Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Devetletnik v šoli ustrelil osemletnico

Šola v Washingtonu You tube
Osemletna deklica je v kritičnem stanju, potem ko se je sprožila pištola v sošolčevem nahrbtniku in jo ustrelila v trebuh.

V osnovni šoli Armin Jahr Elementary School v Washintonu se je včeraj zgodila huda nesreča. Osemletno deklico Amino naj bi po nesreči v trebuh ustrelil devetletni sošolec. Po besedah policije naj bi deček pištolo, ki se je sama sprožila, imel v nahrbtniku, piše mnsbc.com.

Zaradi hudih poškodb so deklico iz šole s helikopterjem odpeljali v bolnišnico in jo takoj operirali. Kakšno je stanje po operaciji, ne ve nihče, saj osebje bolnišnice informacij o njenem stanju do nadaljnjega medijem ne bo posredovalo.

Babica razkrila ime deklice

Kljub temu, da bolnišnica ne želi posredovati informacij o dekličinem stanju, pa je njena babica javno pozvala ljudi, naj molijo za Amino, piše mnsbc.com. "Verjamem, da bo preživela. Vse katoliške družine pa pozivam, da molijo zanjo. To je vse, kar potrebujem. To je vse, kar potrebujemo," je dejala Cindy Kocer.

Zaslišali dečka

Na sodišču so danes zaslišali dečka, ki je v joku povedal, da obžaluje dejanje. Pred tednom dni naj bi deček sošolcem povedal, da bo zbežal od strica, pri katerem je živel, ko mu je pred letom dni umrla babica. Povedal je še, da je s seboj zaradi varnosti vzel tudi pištolo, ki jo je našel v mamini hiši, ko jo je obiskal konec tedna.

Na zaslišanju je bil poleg njega tudi oče, ki ga je ves čas božal po hrbtu. "Rad bi, da veste, da je moj otrok naredil veliko napako," je v solzah dejal oče Jason Cochran. Njegov stric Patrick Cochran pa se je iskreno opravičil družini ranjene deklice in dodal, da je zelo dober otrok.

Komentarjev 1
  • principiumnovum 08:39 25.februar 2012.

    A imajo u amriki tudi eldeesarsko-gabrijanski šolski sistem?