Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Dijake kašelj pregnal iz razreda

Učilnica na gimnaziji Moste. Žurnal24 main
Na ljubljanski gimnaziji Moste so se dijaki razreda 2. D med poukom nenadoma začeli dušiti. Policija sumi, da je nekdo v razredu v zrak spustil solzivcu podobno snov, čeprav nekateri dijaki trdijo, da to ni res.

Na policiji so za Žurnal24 povedali, da so jih dopoldne s šole obvestili, da se je med poukom psihologije začelo nekaj dijakov dušiti. Na kraj dogodka so prihiteli reševalci in gasilci. Zaradi težav z dihanjem so štiri dijake prepeljali na Pediatrično kliniko, a so po podatkih policije že vse odpustili. Gasilci pa so učilnico prezračili in preverili prisotnost zdravju škodljivih plinov. Ker teh aparature niso zaznale, se je pouk lahko čez dvajset minut nadaljeval.

Razen strahu in neprijetnosti zaradi draženja sluznice dijaki niso bili prizadeti, so povedali na policiji, ki intenzivno išče krivca. Po neuradnih podatkih naj bi nekdo izmed dijakov sprožil solzivcu podobno snov, ki je sicer kot samoobrambno sredstvo precej lahko dostopen.

Dijaki trdijo, da niso krivi
V uredništvo smo prejeli pismo dveh dijakinj 2. D razreda, ki se s prvimi ugotovitvami policije ne strinjata in trdita, da njuni sošolci oziroma sošolke niso odgovorni za dogodek. Pismo objavljamo v celoti.

PISMO DIJAKINJ
Spoštovani!
Danes, 19.5.2009 okoli 11h se je na Gimnaziji Moste (Ljubljana) zgodil incident.  Ker sva dijakinji 2.D razreda izvedeli, da ste o današnjem dokodku poizvedovali, Vam bova opisali kako je stvar potekala v resnici ...  Okoli 11h smo v najvišjem nadstropju gimnazije v t.i. predavalnici, dijaki 2.D razreda imeli pouk psihologije. Sprva je vse potekalo normalno, nato pa se je v enem delu učilnice začelo nekaj dijakov dobesedno dušiti. Ko so ti en za drugim bežali ven, smo ostali le presenečeno gledali, saj v zraku ni bilo čutiti nobenega posebnega vonja, dima oz. česarkoli. Nenadoma smo vsi začeli kašljati in se dušiti, čimprej smo odhiteli na hodnik.

Ko se je stanje nekaterih malo ustalilo, smo zamenjali učilnico. Tudi v tej ni bilo nič bolje. Začeli so se pojavljati glavoboli, sošolka je doživela napad ... nato smo odšli na šolsko teraso. Ker se stanje nekaterih ni izboljšalo, smo bili prisiljeni poklicati reševalno službo. Simptomi: tresenje, težko dihanje, omotiènost, zaspanost, vročina.

Moti pa naju ukrepanje oz. neukrepanje šole! Po tem, ko so rešilci nekaj dijakov odpeljali, so prišli policisti in gasilci. Ker se je stvar dogajala v našem razredu, so najprej posumili, da se je nekaj zgodilo le znotraj naše učilnice. Medtem ko so le naš razred zadržali (in nekatere zaslišali, pregledali ter jim vzeli podatke) so ostale na šoli evakuirali.
Po le 20 min preiskave so nas vse dijake pozvali, naj se vrnemo k pouku, ravno takrat, ko je prispela vaša ekipa.

Nato je vse potekalo normalno, kot da se vmes ni prav nič zgodilo, v naš razred pa so prišli policisti. Ti so nas takoj obtožili, da smo sami posredovali nekaj v razred, kar je povzroèilo ogrožanje našega zdravja.

Pričakovali smo, da bomo podali izjave, oni pa so se osredotočili le na neresnične govorice takrat neprisotnih ljudi, ki so namigovale na našo krivdo. Zaradi teh govoric se je po šoli razširilo, da smo uporabili solzilec! Kar pa seveda ni res, saj ima solzilec domnevno zelo neprijeten vonj, ki ga tu sploh ni bilo! Če bi kdorkoli iz razreda storil karkoli prepovedanega, bi se to zagotovo opazilo.

Dijaki 2.D smo se odločili, da uro za tem oddidemo iz šole, saj se nismo počutili varne, policisti pa so si že ustvarili (svojo) ''prazno'' teorijo, zato nas očitno niso več potrebovali.

S sošolko sva odšli do pediatrične klinike (kjer so bile na preiskavah zadržane najine sošolke) in opazili, da je bila iz naše gimnazije pripeljana tudi dijakinja prvega letnika - torej se to ni dogajalo le v našem razredu, kar še enkrat potrdi, da nismo ničesar krivi.

S tem dopisom sva želeli zagotoviti, da v javnost ne bo prišla napaèna zgodba, ki bi morda ustrezala ugledu šole.
Lep pozdrav, dijakinji 2.D

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.