Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Dim preplašil stanovalce

pozar, Maribor
1/7
mediaspeed
V Mariboru je okoli 9. ure v bloku na Kardeljevi ulici izbruhnil požar. Po poročanju našega bralca so bili stanovalci zaradi dima zelo prestrašeni, mnogi naj ne bi zapustili stanovanj.

Po poročanju našega bralca Filipa se je nekaj minut po 9. uri v Novi vasi na Kardeljevi cesti 76 v Mariboru "pojavila precejšnja gmota dima", kriva pa naj bi bila plinska okvara. Regijski center za obveščanje je bil o požaru obveščen ob 9.38.

"Nastala je precejšnja gmota dima, nekateri so bili popolnoma prestrašeni. Zaradi velike koncentracije dima niso mogli oziroma iz varnostnih razlogov niso želeli zapustiti stanovanja. Dodatno jih je preplašila nevednost, saj je panika nastala predvsem zaradi morebitnega izbruha požara, ki bi lahko imel usodne posledice," je dogodek opisal bralec Filip.

Gasilci obvladali stanje
Gasilci so na kraj dogodka prišli hitro in "ves dopoldan imeli stanje pod kontrolo", je še sporočil naš bralec. "Pomirili so tako stanovalce omenjenega vhoda kot vse spremljevalce dogodka, ki jih je bilo veliko," je še dodal.

Zaradi požara je bilo zaprto tudi križišče Proletarskih brigad in Kardeljeva cesta v smeri proti Pohorju.

"Poškodovanih ni bilo, stanovalci pa so lahko svoja stanovanja varno zapustili nekaj pred 11. uro," je za naš portal še sporočil bralec Filip.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.