Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Direktor družbo oškodoval za 2,3 milijona evrov

dENAR Shutterstock
Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto so na okrožno državno tožilstvo v Novem mestu posredovali kazensko ovadbo zoper 44-letnega direktorja gospodarske družbe z območja policijske uprave.

Ovaden je zaradi suma storitve kaznivega dejanja oškodovanja upnikov, in sicer v višini 2,3 milijona evrov.

V skladu z določili zakona o odgovornosti pravnih oseb so ovadili tudi pravno osebo, gospodarsko družbo v stečaju, prav tako iz območja policijske uprave Novo mesto.

Z zbiranjem obvestil ter pregledom poslovne in finančne dokumentacije so kriminalisti v predkazenskem postopku ugotovili, da naj bi si 44-letni direktor gospodarske družbe od leta 2007 do leta 2009 iz računa družbe izplačeval brezobrestna posojila, ki jih ni vrnil v celoti, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Posledično naj bi s posojili družbo tako izčrpal, da je ostala brez finančnih sredstev. V letu 2009 je osumljeni z gospodarsko družbo sklenil prodajno pogodbo o prodaji nepremičnine, s katero je hotel poravnati svoj dolg do družbe.

Kriminalisti so ugotovili, da naj bi pri tem nepremičnino občutno precenil (za devetkrat). Z navedenimi dejanji naj bi nastala družbi oziroma upnikom družbe za več kot 2,3 milijona evrov škode, družba pa je šla kasneje v stečaj.

Komentarjev 1
  • privat 18:52 20.september 2012.

    naj mirno spi direktorcek...v sloveniji se mir da tudi kupiti!!