Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Direktor favoriziral samega sebe

denar bankovci finance Boštjan Tacol
Preiskovalci NPU so podali kazensko ovadbo zaradi oškodovanja upnikov v višini 860 tisoč evrov.

Preiskovalci NPU so sredi septembra na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani podali kazensko ovadbo zoper 50-letnega nekdanjega direktorja večje gospodarske družbe iz Ljubljane zradi utemeljenega suma, da je oškodoval upnike.

Po neuradnih informacijah STA gre za nekdanjega direktorja in lastnika GPG, ki je končal v stečaju, Borisa Dolamiča.

Favoriziral sam sebe

Osumljeni je v letu 2010 kot direktor družbe v času, ko je bila družba že plačilno nezmožna ter v nasprotju z obveznostjo enake obravnave upnikov, odredil plačilo celotne obveznosti (dolga) določenemu privilegiranemu upniku. Osumljeni ga je s tem namenoma spravil v ugodnejši  položaj,  hkrati  pa  s  tem  ostalim  upnikom  povzročil veliko premoženjsko škodo. Sporno plačilo obveznosti v znesku okoli 860 tisoč evrov je osumljeni odredil kljub zavedanju, da je družba postala plačilno nezmožna in da je takrat že imela številne druge upnike z bistveno višjimi terjatvami in z bistveno daljšo plačilno zamudo.

Za protipravno favorizirano gospodarsko družbo, ki je prejela nezakonito plačilo in se s tem s kaznivim dejanjem formalno okoristila, so preiskovalci NPU ugotovili, da jo je preko posrednih in fiktivnih lastništev imel v dejanskem upravljanju osumljenec sam, kar pomeni, da je na tak način s kaznivim dejanjem zagotovil premoženjsko korist samemu sebi.

Komentarjev 1
  • privat 20:34 10.oktober 2013.

    sej mu nič ne morete...pa še odškodnino mu boste dali!! kot da ni on prijatelj od...