Slovenija > Črna kronika
2568 ogledov

Dirkal, bežal, brcal proti policistom

Covid-19, Slovenija, policija, nadzor, občine epa Covid-19, Slovenija, policija, nadzor, občine
Mariborski policisti so sinoči obravnavali objestnega 51-letnega voznika, ki je kljub prepovedi nadaljeval vožnjo.

Policisti so voznika zaznali zvečer v Moškanjcih zaradi nezanesljive vožnje in ga ustavili. Ker se je nenavadno vedel, so mu odredili postopek za prepoznavo znakov in simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, in preizkus alkoholiziranosti, a je oba odklonil. Odklonil je tudi pregled v zdravstveni ustanovi.

Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, nakar je 51-letnik vseeno naglo speljal in odpeljal v smeri Ormoža. Policista sta se zapeljala za njim in ga želela ustaviti, a jima je to preprečeval z vijuganjem.

V Sodincih in nato še v Savcih so policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje vozil, t. i. stinger ali bodičasti trak, ki je vozilu preluknjalo tri pnevmatike. Voznik je z vožnjo vseeno nadaljeval, ustavila ga je šele blokada policijskih vozil v Lešnici.

Ker je imel 51-letnik v vozilu v rokah manjši nož, so policisti uporabili prisilna sredstva in plinski razpršilec ter ga prijeli in mu zasegli vozilo.

Zaradi uporabe plinskega razpršilca in oskrbe rane na nogi, ki jo je dobil, ko je brcal proti policistom, so mu policisti nudili tudi zdravniško pomoč. To je nato dobil še v Splošni bolnišnici Ptuj, so še sporočili.

Darsov nadzor Slovenija Na primorski avtocesti ustavljen avto, v njem mrtva ženska

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
 • Linux0099 11:21 15.januar 2022.

  Ufff poloznica znasa 12.000 eur + ddv

 • Avatar Halliolisa
  Halliolisa 23:55 14.januar 2022.

  Dobrodošli v najboljši intimni klub - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

 • Dusan12 21:16 14.januar 2022.

  Saj ni bil samo eden drla in brcala okoli sta oba, v bistvu dva, Pavšić Roberto in Marco Bandelli na zaslišanju Janše, butca sta mislila, da sta za šankom, saj je Marco prosil Ivana, naj se mu opraviči, da bodo ...prikaži več otroci doma nehali jokati