Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Divjaka na dolenjsko-posavskih cestah

bolgar divjanje avtocesta PU Novo mesto
Državljana Bolgarije na avtocesti ujeli pri vožnji 239 kilometrov na uro. Slovenec medtem po regionalni cesti peljal več kot 60 kilometrov na uro prehitro.

Novomeški policisti so s službenim vozilom policije z vgrajenim sistemom Provida včeraj ponoči na avtocesti Ljubljana–Obrežje merili hitrost osebnega avtomobila BMW 530. Voznik je vozil s povprečno hitrostjo kar 239,32 kilometra na uro.

45-letnega državljana Bolgarije so varno ustavili in mu zaradi cestnoprometnih kršitev izdali plačilni nalog v znesku 1.200 evrov. Tistemu, ki preseže dovoljeno hitrost na avtocesti za več kot 60 kilometrov na uro, se dodeli tudi devet kazenskih točk.

Prehitro na nevarnem odseku

Brežiški policisti so medtem merili hitrost na regionalni cesti v okolici Račje vasi, kjer je hitrost omejena na 90 kilometrov na uro. Na tem delu ceste se je konec lanskega leta zgodila huda prometna nesreča na območju novomeške policijske uprave. Umrli sta dve osebi, pet je bilo hudo poškodovanih, dva pa lažje.

Policisti so med akcijo ujeli voznika osebnega avtomobila, ki je vozil 152 kilometrov na uro in s tem presegel dovoljeno hitrost za 62 kilometrov na uro. 56-letnemu vozniku so takoj odvzeli vozniško dovoljenje, plačal bo 1.200 evrov kazni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.