Slovenija > Črna kronika
11 ogledov

Divji pregon Dunajčana po avtocesti

Pregon Dunajčana po avtocesti
1/3
PU Murska Sobota
Dunajčana je v Sloveniji ustavila šele druga blokada. Obnašal se je agresivno in histerično. V bolnišnici umrl, vzrok pa bo pokazala obdukcija.

"Treba je posebej poudariti, da je šlo za izjemno rizičen postopek, ki se je dogajal na odprti avtocesti in pri zelo visoki hitrosti (po podatku kolegov iz Avstrije je osumljeni ves čas vozil s hitrostjo okoli 200 km/h). Voznik je bil v Sloveniji od vstopa v državo do prijetja 32 minut, ob tem da gre za razdaljo 91 kilometrov," je poudaril Drago Ribaš, direktor policijske uprave Murska Sobota. 

Danes so podrobneje predstavili sobotno akcijo, v kateri so lovili 43-letnega Dunajčana. Pregon se je v Sloveniji začel v soboto nekaj po 11. uri, ko je voznik prestopil mejo na Šentilju, lovili so ga že avstrijski policisti.

V policista vrgel dežnik

Divjo vožnjo je nadaljeval po avtocesti v smeri Madžarske. Prvo blokado so postavili v bližini Turnišča.

Z vzporedno vožnjo s tovornim vozilom in policijske patrulje so ga prisilili, da se  je ustavil na vozišču. Policista sta ga pozvala, naj stopi iz vozila.  Ko je eden od policistov odprl sprednja desna vrata vozila, je osumljeni  vrgel v njega dežnik, ki se je odprl v policista in nato sunkovito speljal. Pri tem je policijsko vozilo toliko zrinil, da je nadaljeval vožnjo v smeri Madžarske.

Drugo blokado so policisti s pomočjo tovornih vozil postavili na izvozu za počivališču Pince. Voznik je pred blokado ustavil in poskušal obrniti vozilo, vendar so mu policisti to onemogočili.

Umrl v bolnišnici

Pozivov, naj izstopi iz vozila, ni upošteval, zato so policisti razbili prednje steklo. Ker se je umaknil na zadnjo klop vozila, so razbili še stekli na zadnjih vratih zaklenjenega avtomobila. Z uporabo plinskega razpršilca in fizične sile so ga obvladali in mu nadeli plastično zatego. 43-letniku so zaradi agresivnega in histeričnega obnašanja zagotovili zdravniško pomoč. Odpeljali so ga  murskosoboško bolnišnico, kjer je umrl.

Ustanovili komisijo

Ker je voznik umrl po opravljenem policijskem postopku, je generalni direktor policije zaradi razjasnitve vseh okoliščin ustanovil komisijo, ki bo preverila strokovnost in zakonitost vseh postopkov. Vzrok smrti pa bo znan po opravljeni obdukciji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.