Slovenija > Črna kronika
2 ogledov

Do smrti v zapor, ker je vozil pijan

Z alkoholom oziroma osebami pod vplivom alkohola so imeli včeraj policisti s PU Žurnal24 main
Kanadčana so zaradi vožnje pod vplivom alkohola obsodili že devetnajstkrat. Lani je v vinjenem stanju do smrti povozil žensko, zato bo v zaporu ostal do konca življenja.
Roger Walsh je oktobra lani do smrti povozil 47-letno invalidko Anee Khoudaverdian. Z mesta nesreče je pobegnil, a ga je policija ujela deset kilometrov daleč od kraja zločina. Kot že tolikokrat prej, je bil tudi tokrat pod volivom alkohola. Zaradi Aneenine smrti bo v zaporu do konca življenja, je poročala kandaska TV-mreža CTV.

Bil je tudi nasilnež
Walsh je krivdo za smrt invalidke zaradi nepazljive vožnje in kršenje sodne prepovedi prekomernega pitja priznal že decembra lani. V njegovem dosjeju je poleg 19 obsodb zaradi vožnje pod vplivom alkohola tudi 114 obsodb zaradi fizičnih napadov, groženj, vlomov in kraje.

Precedens
Tožilec Joey Davis je ob razsodbi dejal, da je to prvi primer v zgodovini kanadskega sodišča, ko so pijanega voznika obsodili na dosmrtno ječo. Sestra žrtve Clara Khoudaverdian pa je dejala, da se s tem ustvarja zgodovina, tudi za njeno sestro.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.