Slovenija > Črna kronika
19633 ogledov

Štajerska: Do smrti zabodel spečo ženo, sledilo je tole

Policija Saša Despot Fotografija je simbolična
Mariborsko tožilstvo je zoper moškega, ki naj bi februarja do smrti zabodel svojo spečo ženo, vložilo obtožnico. Grozi mu od 15 do 30 let zapora.

Mariborsko tožilstvo je zoper 77-letnega Slavka Leskovarja, ki naj bi februarja na območju Oplotnice do smrti zabodel svojo spečo ženo, vložilo obtožnico za kaznivo dejanje umora na grozovit ali zahrbten način, za kar mu grozi od 15 do 30 let zapora. Predobravnavni narok še ni razpisan, poročata časnika Delo in Slovenske novice.

Ovadeni Leskovar se je po prepričanju tožilstva 23. februarja v Zlogoni Gori na območju Oplotnice po tem, ko je zabodel ženo, odpeljal z avtom in se v bližini kraja dogodka silovito zaletel v drevo. Hudo ranjen se je peš vrnil do hiše, v kateri je zagrešil umor, in se predal policistom. Domnevnega storilca so odpeljali v bolnišnico.

Ker je bil v bolnišnici in njegova takojšnja privedba k preiskovalnemu sodniku ni bila mogoča, je preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Mariboru 2. marca priporni narok izvedla v prostorih njegove hospitalizacije. Zoper osumljenega je bil odrejen pripor. Po poročanju Dela so policisti v preteklosti tudi zaradi nasilja v družini že posredovali na domu zakoncev, ki sta se pred leti razšla in živela ločeno.

Od začetka lanskega leta je bilo v Sloveniji umorjenih 25 ljudi, od tega 17 žensk. Vse so bile žrtve zločinov v družinskem krogu, za večino pa so bili usodni aktualni ali nekdanji partnerji, še izpostavlja Delo.

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • Adriat 16:41 04.maj 2021.

    Žurnal je napisal članek, sledilo je tole

  • Plavi-mil 12:46 04.maj 2021.

    A, je ta prišel tudi iz protestov, tako kot posiljevalec lastne hčere?

  • marjeta698 12:05 04.maj 2021.

    v spanju jo je to so baje partiđani delali