Slovenija > Črna kronika
114 ogledov

Do zračne puške po novem pri 21 letih

Vlada naj bi se julija ukvarjala s spremembami zakona o orožju. Žurnal24 main
Na obzorju so spremembe zakona o orožju. Vlada jih bo obravnavala predvidoma julija.

Spremembe, o katerih naj bi vlada razpravljala julija, se obetajo na področju nakupa zračnega orožja, novosti so tudi na zbirateljskem področju, uvajajo poostritve glede na nadzora nad orožjem, do leta 2014 pa morajo trgovci preiti na računalniško vodenje evidenc, ki bodo povezane s centralnim računalnikom, in tako bo omogočena sledljivost orožja od nastanka do končnega uporabnika.

Poostreni pogoji
Novi zakon predvideva tudi vnovično legalizacijo orožja, pri čemer naj bi obdobje legalizacije skrajšali na tri mesece. Nakup orožja brez dovoljenja je prekršek, ki se denarno kaznuje (od 208 do 1.252 evrov). Zračno orožje, ki ga je v prosti prodaji lahko do zdaj kupil vsak posameznik, ki je dopolnil 18 let, bodo po novem lahko pridobili starejši od 21 let, ki niso bili v prekršku zaradi kršenja javnega reda in miru ter so o tem opravili preizkus znanja o ravnanju z orožjem. Glede zbirateljev novi zakon predvideva poseben seznam, ki bi opredeljeval, katero orožje je dovoljeno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.