Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Dobil 20 let zapora, ker je zakopal zaročenko

Slika je simbolična. Shutterstock
Britansko sodišče je poljskega državljana obsodilo na 20 let zapora, ker je svojo zaročenko živo zakopal. 27-letnica se je sicer po eni uri iz skorajšnjega groba uspela rešiti.

Poljski državljan Marcin Kasprzak je pri svojih 26 letih očitno že precej razmišljal o smrti, a to je najbolj želel svoji 27-letni zaročenki Michelini Lewandowski, saj jo je maja lani doma napadel s pištolo za omamljanje, nato pa jo je zvezal in stlačil v kartonsko škatlo. V njej je zaročenko v bližnjem gozdu živo zakopal.

Michelina, ki ima s Kasprzakom triletnega sina, se je po eni uri uspela rešiti s pomočjo zaročnega prstana. S tem je namreč prerezala škatlo in se nato uspela izkopati.

Sodišče v Leedsu je Kasprzaka obsodilo na 20 let zapora zaradi poskusa umora. Sodnik Peter Collier je primer opisal kot "izjemno srhljiv". "Biti živ zakopan mora biti eden najbolj grozljivih načinov smrti, ki si jih lahko človek zamisli," je menil Collier. V razsodbi pa je še presodil, da je bil Kasprzakov namen, da njegove zaročenke ne bi našli in da bi tam umrla.

O tem primeru smo sicer na našem portalu že pisali. V članku izpred dobrega meseca si lahko preberete več.

Komentarjev 1
  • mufi 15:34 15.januar 2012.

    A če bi umrla, in bi jo mrtvo našli, in bi našli tudi njega, bi pa , verjetno , dobil ene 3 leta zapora ; če ga ne bi našli , pa nič.