Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Dobili so ga s ponarejeno vinjeto

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Ljubljančan se je po avtocestah vozil s ponarejeno vinjeto. Njegove zastonjska vožnja se je končala, ko se je vrnil s Hrvaške.

Na modro nalepko sumljivega izvora so postali pozorni cariniki na mejnem prehodu Jelšane. Izkazalo se je, da jih nos oziroma oči niso prevarale, saj je bila vinjeta ponarejena.

Policisti somu jo zasegli in za lastnika spisali kazensko ovadbo. Ali si je Ljubljančan vinjeto izdelal sam ali pa jo je kupil na črnem trgu, policija ni sporočila.

Kako prepoznati ponaredek
Če vam neznanec za ugoden znesek ponuja vinjeto, bodite pozorni, ali ni ponarejena. Ali je vinjeta originalna, je mogoče preveriti z otipom folije vinjete. Ta mora biti celulozno gladka in ne papirnata. Prav tako je velika verjetnost, da je ponarejena še nerabljena vinjeta, ki je nalepljena na zaščitni foliji, ki pa ni opremljena z vertikalnimi zaščitnimi črnimi črtami, na katerih sta napisa: 'Odstranite zaščitno folijo' in 'Peel off the carrier foil'."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.