Slovenija > Črna kronika
26 ogledov

Dobili so ga z 20 kg konoplje

Tihotapljenje konoplje
1/9
PU Novo mesto
Dolenjski in posavski policisti uspešno zaključili več akcij. V začetku meseca so denimo prijeli 24-letnika, ki naj bi iz banke odnesel nekaj več kot 13.000 evrov. Uspešno so preiskali tudi skoraj 60 vlomov v hiše in zidanice ter prijeli tihotapca konoplje.

Vodja sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto France Božičnik je na današnji novinarski konferenci povedal, da so policisti zbrali dovolj dokazov in obvestil, da so lahko prijeli 24-letnika z območja Brežic, ki ga sumijo, da je zamaskiran in oborožen februarja oropal banko v Brežicah.

Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor, 24-letnemu osumljencu pa za omenjeno kaznivo dejanje grozi zaporna kazen od enega do deset let, je dodal.

Naredili za več kot 50.000 evrov škode 

Novomeški in policisti iz Dolenjskih Toplic, ki so lani obravnavali večje število vlomov v stanovanjske in počitniške hiše ter zidanice na območjih Dolža, Dolenjskih Toplic, Novega mesta in Šentjerneja, pa so odkrili tri osumljence, 24-letnika z območja Novega mesta, 28-letnika iz okolice Šentjerneja in 36-letnega državljana BiH s stalnim prebivališčem na območju Grosupljega, ki naj bi oškodovancem povzročili za več kot 50.000 evrov skupne premoženjske škode.

Sicer znanci policije naj bi si pri vlomih protipravno prilaščali različno opremo, orodje in druge predmete, ki naj bi jih 36-letni osumljenec nato preprodajal v BiH. Ovadili so jih za najmanj 42 vlomov oziroma velikih tatvin, 36-letnika pa še za več kaznivih dejanj prikrivanja. Grozi jim do dveletna zaporna kazen, je nadaljeval Božičnik.

Novomeški policisti so ob pomoči svojih šentjernejskih kolegov zaradi 15 kaznivih dejanj s področja premoženjskega kriminala odkrili in ovadili tudi štiri mladoletnike, osumljene vlomov na Novomeškem, v Šentjerneju in Dolenjskih Toplicah.

Tihotapil 20 kg konoplje 

Na mejnem prehodu Obrežje pa so v ponedeljek odkrili 49-letnika, ki je v osebnem vozilu tihotapil skoraj 20 kilogramov prepovedane konoplje, katere vrednost policisti ocenjujejo na približno 80.000 evrov.

Osumljenca so pridržali in ga s kazensko ovadbo odvedli k preiskovalnemu sodniku, za očitano dejanje pa mu grozi zaporna kazen od enega do 10 let.

Policisti novomeške PU so sicer lani obravnavali sto kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, predlani pa 45. Med drugim so predlani zasegli nekaj več kot 2,6 kilograma heroina in lani nekaj več kot tri kilograme. Prepovedane konoplje so predlani zasegli nekaj več kot 35 kilogramov in lani nekaj več kot 141 kilogramov, je še navedel Božičnik.

Komentarjev 3
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 19:35 20.marec 2014.

    Jaz tega ne kadim, pa se mi zdi kot da smo v srednjem veku. Čudno res, da koruze ne prepovedjo, ker lahko iz nje alkoholno pijaco naredis ...

  • Žurnalček 17:37 20.marec 2014.

    Ti b rad pršou očitno rad cenejš do ta najlepše rošce !

  • frogstomp 14:04 20.marec 2014.

    do 10 let za bilko, katere potencialna vrednost je 80k eur samo zato, ker smo bebci nesposobni to zakonsko uredit. spomnite, za kolko časa smo poslal sedet gospodarske kriminalce, ki so imeli čez miljardne posle in niso izplačevali tisočerim zaposlenim?