Slovenija > Črna kronika
24146 ogledov

Letalo strmoglavilo in eksplodiralo, pilot umrl

Nesreča športnega letala Dolenjskanews.com
Tragedija, ki je zahtevala življenje 54-letnega domačina, se je zgodila vsega sto metrov od hiš.

Na travniku vsega sto metrov od hiš v naselju Dobravica pri Šentjerneju je danes nekaj pred peto popoldne strmoglavilo ultralahko letalo. Pilot, po naših podatkih 54-letni Šentjernejčan, je umrl. Na prizorišče nesreče so prihiteli gasilci iz PGD Šentjernej in Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto, policisti ter kasneje še preiskovalec letalskih nesreč in incidentov Toni Stojčevski. Ker se je preiskava komaj dobro začela, je Alenka Drenik s Policijske uprave Novo mesto lahko potrdila le, da je ena oseba umrla.

Letalska nesreča-Šentjernej4.3.2023 | Avtor: D. M. Od letala ni ostalo veliko. D. M.

Reflektorji so še zvečer razsvetljevali kraj tragedije. Od letala je ostal le kup ožganih razbitin. "Na televiziji sem ravno navijala za naše skakalce v Planici, ko je počilo kot iz pokvarjenega auspuha. In potem še enkrat. Pogledala sem skozi okno in videla sovaščana, ki je tekel po travniku. Stopila sem ven, iz plamenov se je videl le del krila in repa. Potem, ko so bili gasilci že tukaj, je eksplodiralo še enkrat. Še sreča, da so bili na varni razdalji," je za Žurnal24 povedala bližnja stanovalka.

Šentjernejčan, po naših podatkih oče dveh otrok, je bil že dolgo vnet ljubiteljski pilot. V teh krajih ni aerokluba, zato je imel svoje letalo v hangarju v Prečni pri Novem mestu. Sončno soboto je hotel izkoristiti za polet, ki pa je bil na žalost njegov zadnji.

Komentarjev 11
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 08:27 05.marec 2023.

    Mnogi očitno ne veste, da v ZDA ultra bogati lastniki letal za svoje pilote najemajo zgolj necepljene pilote..

  • Carbon 20:13 04.marec 2023.

    Pa bolanim komentirat tud a ne?!

  • Avatar NickMason
    NickMason 19:41 04.marec 2023.

    Cepljenim prepovedat letenje