Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Dobro srce ga ni ubranilo pred infarktom

59-letni Britanec Paul Bristow je skupaj z ženo Theo leta 2004 na loteriji zadel Žurnal24 main
Britanec, ki je pred šestimi leti osvojil enega največjih dobitkov v zgodovini britanske loterije in ga radodarno poklonil lokalni skupnosti, je umrl za srčnim napadom.

59-letni Paul Bristow ni bil toliko znan po tem, da je bil prejemnik 15 milijonov funtov vrednega srečnega dobitka, kot po dejstvu, da to ni spremenilo njegovega značaja, poročajo britanski mediji. Po finančni "okrepitvi" si je s svojo 56-letno soprogo Theo privoščil le poceni počitnice in nekaj skromnih predmetov, kot je nova preproga, preostanek denarja pa velikodušno porabil v lokalni skupnosti.

Namesto da bi z ženo odšel na drago potovanje, je pol milijona funtov namenil za to, da je na mednarodni skavtski tabor v Kanado odpeljal skupino skavtov. Eno leto pozneje sta z ženo, s katero sta skupaj delovala v skavtski organizaciji, organizirala podobno potovanje v Avstrijo. Oče treh otrok je zaslužen tudi za ohranitev lokalnega gozda v rodnem Torquayu, saj je z nakupom 91 tisoč funtov vredne parcele ustavil načrtovano gradnjo. Bil je tudi velikodušen podpornik lokalnega nogometnega kluba Torquay United, ki ga je rešil pred propadom in si tako prislužil naziv lokalnega junaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.