Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Dodatna pojasnila policije

V akciji Čista lopata naj bi tožilstvo razkrilo domnevno podkupovanje vodilnih g Žurnal24 main
Danes se po tritedenski prekinitvi nadaljuje sojenje v zadevi Čista lopata.

Pred sodni senat naj bi danes stopil vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto v upravi kriminalistične policije na Generalni policijski upravi Dušan Florjančič, ki bi moral pričati že na zadnji obravnavi 21. decembra, vendar pa se obravnave zaradi bolezni ni udeležil. Florjančič je bil sicer podpisan pod nekatere pobude za odreditev preiskovalnih ukrepov, odredbe hišnih preiskav in kazenske odredbe v zadevi Čista lopata.

Florjančič bo moral na sodišču pojasniti delovanje policije in potek preiskave, ki je vodila v razkrije afere Čista lopata. Nekatere doslej zaslišane priče so namreč policijo obtožile ponarejanja dokazov in izvajanja pritiskov pri iskanju dokaznega gradiva zoper nekdanjega prvega moža SCT Ivana Zidarja ter ostale soobtožene.

Dokazno gradivo na telefonih

Na zadnji obravnavi decembra je sicer predsednica sodnega senata Vesna Podjed predstavila dokazno gradivo na mobilnih telefonih, ki so bili zaseženi v okviru preiskave. Med predstavljenimi gradivi je bil tako seznam odhodnih in prihodnih telefonskih klicev ter SMS-sporočila, ki so bila shranjena na zaseženih telefonih.


Komentarjev 1
  • DUSANJ2000 10:16 11.januar 2012.

    Malo za intermezzo. Verjetno čakajo, da bodo akterji pomrli, nakradeno in nagrabljeno pa bo šlo v dedovanje - morebiti delček tudi tistim, ki to zavirajo ali rešujejo. Kdo ve.