Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Dodatni pregled motorja po let. nesreči

(Foto: Marko Golob, PGD Podgorje) Žurnal24 main
Vzrok nesreče manjšega letala, ki je v nedeljo popoldne strmoglavilo na območju Podgorja pri Slovenj Gradcu in v kateri sta se poškodovali dve osebi, še ni znan.

Letalski inšpektor pri ogledu kraja nesreče ni ugotovil tehničnih pomanjkljivosti na letalu, je pa odredil dodatni pregled motorja, so sporočili iz Policijske uprave Slovenj Gradec.

Koroški reševalci so obvestilo o nesreči s strani udeleženca v nesreči prejeli v nedeljo okoli 16.40. Stekla je obsežna akcija, v kateri so sodelovali policijski in vojaški helikopter, policisti, gorski reševalci, koroški piloti, gasilci in domačini. Kraj nesreče so locirali v dobri uri in pol.

V letalski nesreči se je lažje poškodoval 53-letni izkušen pilot z večletno licenco iz Cerkelj na Gorenjskem, 58-letni potnik iz Lesc pa je bil huje poškodovan. Oba so oskrbeli v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec.

Kraj nesreče so si v ponedeljek ogledali kriminalisti Policijske uprave Slovenj Gradec, letalski inšpektor ter dežurna tožilec in preiskovalna sodnica. Ugotovili so, da sta poškodovana z individualno izdelanim in ustrezno evidentiranim letalom okoli 15.30 vzletela z letališča v Lescah in nameravala pristati na slovenjgraškem letališču. V fazi spuščanja proti letališču se je letalo nenadoma obrnilo z nosom navzdol in strmoglavilo v gozd.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.